Αρχική Τελευταία Νέα Οι εξετάσεις DNA πρόδωσαν τον βομβιστή της Λεμεσού

Οι εξετάσεις DNA πρόδωσαν τον βομβιστή της Λεμεσού

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο σήμερα, γενετικό υλικό του υπόπτου εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί το περασμένο Σάββατο στην βεράντα κατοικίας 29χρονου στην περιοχή Ομονοίας στη Λεμεσό και δεν είχε εκραγεί. Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 29χρονος Σύρος ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα ως ύποπτος σε σχέση με την έκρηξη βόμβας την περασμένη Πέμπτη στη Λεμεσό, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
 
Ο 29χρονος φέρεται ως ένα από τα δυο πρόσωπα που θεάθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα λίγο μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν, την ίδια μέρα, εναντίον άλλου καταστήματος πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
 
Οι εξεταστές της αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 44χρονος να προμήθευε και άλλα πρόσωπα με εκρηκτικές ύλες. Εναντίον του εξασφαλίστηκε μαρτυρία για έκρηξη σε μπυραρία τον Οκτώβριο του 2016 και παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή του στις βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.