Αρχική Τελευταία Νέα Μια λίμνη στα Κάτω Πολεμίδια, διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΑΛΑ

Μια λίμνη στα Κάτω Πολεμίδια, διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΑΛΑ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) προωθεί σύγχρονες μεθόδους για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, με τη χρήση Αειφόρων Συστημάτων Διαχείρισης Ομβρίων.

Στo πλαίσιo της εφαρμογής του Σχεδίου Διαχείρισης Ομβρίων της μείζονος Λεμεσού, με την οικονομική βοήθεια του Κράτους και της Ε.Ε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε η Λίμνη Κατακράτησης Ομβρίων Κάτω Πολεμιδιών.

Η Λίμνη Κατακράτησης έχει χωρητικότητα 75.000 m3. Η περίμετρος και τα πρανή της, ως επί το πλείστον είναι φυτεμένα με γρασίδι καλύπτοντας συνολική έκταση 19.000 τ.μ.. Περιμετρικά έχουν επίσης φυτευτεί περίπου 1000 δέντρα και θάμνοι.

Στην Λίμνη εκτρέπονται τα πρωτοβρόχια για συγκράτηση των φερτών από τον αγωγό oμβρίων του Κάθετου Δρόμου, ενώ οι υπόλοιπες ποσότητες συνεχίζουν την πορεία εντός του αγωγού του Κάθετου δρόμου και εκβάλλουν στη θάλασσα, κοντά στο λιμάνι.

Σε περίπτωση ραγδαίας βροχόπτωσης και εφόσον ο οχετός του Κάθετου θα φτάσει στη μέγιστη ικανότητα μεταφοράς, τότε η ροή εκτρέπεται εξ ολοκλήρου στη λίμνη και σε περίπτωση που αυξηθεί η στάθμη της τότε υπερχειλίζει στην Αλυκή.

Μετά τη βροχόπτωση το νερό διοχετεύεται πίσω στον αγωγό ομβρίων του Κάθετου δρόμου. Με τον τρόπο αυτό μετά από κάθε ραγδαία βροχόπτωση η λίμνη θα κρατά μόνο έως τα 9.000m3 ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής χώρος για επόμενη βροχόπτωση….