Αρχική Τελευταία Νέα Μπορεί κάποιος να πει δεν είναι θέμα που έχει σχέση με τη...

Μπορεί κάποιος να πει δεν είναι θέμα που έχει σχέση με τη Λεμεσό, αξίζει να το διαβάσετε και να το δείτε

Ούτε η οικονομική κρίση, ούτε τα προβλήματα, ούτε τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το όραμα μιας δημοτικής αρχής που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και σίγουρα όχι το αυτοκίνητο. Το παρακάτω δημοσίευμα δείχνει ένα μικρό έργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σ΄άλλα πολλά που έγιναν με βασικό γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Διαβάστε τι γράφει το  typosthes και απολαύστε το πιο κάτω video.

Από νεροκουρτίνες μέχρι πίδακες νερού και ανεμιστήρες αλλάζουν μια για πάντα την εικόνα της πλατείας Χρηματιστηρίου, στην περιοχή μεταξύ Εγνατίας, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης, που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου και αναμένεται να αποτελέσουν καταφύγιο για κατοίκους και επισκέπτες τις ημέρες που θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη.

image

Οι εργασίες, ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, εκτελέστηκαν μέσω ΕΣΠΑ και ο χώρος, μια ζώνη συνολικά 110 στρεμμάτων, εγκαινιάζεται αυτή την ώρα από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, και τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι νεροκουρτίνες είναι ειδικές κατασκευές από ανοξείδωτα μεταλλικά πλαίσια και κρεμαστά σχοινιά, όπου θα πραγματοποιείται ροή νερού, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικά συστήματα ψεκασμού που θα απελευθερώνουν σταγονίδια νερού, τα οποία θα εξατμίζονται προτού φτάσουν στο έδαφος.

image

Το σκηνικό συμπληρώνουν μικρά σιντριβάνια, ένα στέγαστρο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, καθώς και δενδροφυτεύσεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου βρίσκονται δύο σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα δίνουν ακριβή στοιχεία για τη βιοκλιματική αναβάθμιση….