Αρχική ΤΕΠΑΚ Νέα συνέντευξη του νέου αντιπρύτανη οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ και...

Νέα συνέντευξη του νέου αντιπρύτανη οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ και νέες δηλώσεις για ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ εκτός Λε

Νέα συνέντευξη αυτή την φορά στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ παραχώρησε ο νέος Αντιπρύτανης οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ μέσα από την οποία επαναλαμβάνει την πρόθεση του για πιθανή ανάπτυξη του πανεπιστημίου της πόλης μας ακόμη κι΄εκτός Λεμεσού κι΄όχι απλά εκτός του κέντρου της πόλης μας.

Δηλαδή εκεί όπου οι Λεμεσιανοί που δούλεψαν για να υπάρχει σήμερα αυτό το πανεπιστήμιο, οραματίστηκαν να λειτουργεί το πανεπιστήμιο της πόλης μας.

Συγκεκριμένα απαντώντας στην ερώτηση “Θα εισηγείστο ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ εκτός Λεμεσού…“, απαντά ως εξής και με τρόπο που θα πρέπει να ανησυχήσει.

Αν αυτά τα προβλήματα συνεχίσουν να υπάρχουν, το ΤΕΠΑΚ θα πρέπει να κοιτάξει πιθανή μελλοντική ανάπτυξη έκτος του κέντρου της πόλης, ακόμη και έκτος των δημοτικών ορίων της Λεμεσού. Υπάρχουν χώροι στο Κολόσσι, στον Ύψωνα, στα Πολεμίδια, στη Μέσα Γειτονιά, στον Άγιο Αθανάσιο, στη Γερμασόγεια, στον Άγιο Τύχωνα, μέχρι και στη Μονή και στο Πεντάκωμο. Εμείς θέλουμε συνεργασία για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου εντός της πόλης, και σε αυτό συγκαταλέγω τον λεγόμενο β’ πόλο ανάπτυξης (χώροι παλαιού νοσοκομείου κ.λπ.). Αλλά να γίνει με τρόπο που να συμφέρει οικονομικά και αναπτυξιακά και λειτουργικά. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε θα πάμε εκτός κέντρου πόλεως και προσωπικά δεν θα περιμένω 4 χρόνια μέχρι να λήξει η θητεία μου για πάρω τις ανάλογες αποφάσεις. Η πανεπιστημιακή κοινότητα με εξέλεξε στην ηγεσία βάσει συγκεκριμένου πλάνου και η στοχοπροσήλωσή μου σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη”.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη πατώντας εδώ….