Αρχική ΑΕΛ Νίκη πρόκριση ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, καλύτερη ΑΕΛ, τραγικός ο διαιτητής

Νίκη πρόκριση ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, καλύτερη ΑΕΛ, τραγικός ο διαιτητής

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ωστόσο οι γαλανόλευκοι στάθηκαν καλά στην άμυνα με τον Βάλε να παρεμβαίνει όποτε χρειαζόταν και να κρατά το μηδέν παθητικό. Από την άλλη είχαμε ένα τραγικό διαιτητή με πολλά φάλτσα σφυρίγματα και την ΑΕΛ να διαμαρτύρεται για πέναλτυ που δεν της δόθηκε στο 58′ και να φθάνουμε έτσι στις καθυστερήσεις όπου μετά από λάθος του Ντεγκρά ο Γουίλερ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Έτσι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ με επιμέρους σκορ 3-0 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου. Στο 79′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αγκάνοβιτς.

Πάμπος Χριστοδούλου «Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε δύο λεπτά στο πρώτο παιχνίδι. Σήμερα κρατούσαμε την μπάλα, είχαμε πάθος και τακτική, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά όταν δεν βάζεις την μπάλα στα δίχτυα δεν έχεις ελπίδες για πρόκριση όταν είσαι πίσω με δύο γκολ και απέναντι σου έχεις και μια πολύ καλή ομάδα Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έδωσαν περισσότερα από αυτά που μπορούσαν και τους δίνω συγχαρητήρια. Εκεί που ρισκάραμε λίγο περισσότερο και θέλαμε να κάνουμε κάτι στην επίθεση ήρθε η κόκκινη κάρτα και εκεί για εμάς τελείωσε το παιχνίδι. Εάν ερχόταν το ένα γκολ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο κόσμος της ΑΕΛ επιστρέφει και θα κάνουμε τα πάντα για να τον κάνουμε να ευχαριστηθεί. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα. Εμείς θα δούμε το παιχνίδι που ακολουθεί για να ξεκαθαρίσουμε και να δούμε το αύριο της ομάδας».

Πέδρο Εμάνουελ «Ήταν το δεύτερο μέρος του αγώνα, ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέραμε ότι η ΑΕΛ θα έρθει να παίξει όπως ήρθε, να παίξει δυνατά και με πίεση λόγω του 2-0 του πρώτου αγώνα. Είχαμε το πλάνο μας, σταθήκαμε σε αυτό και γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια σους ποδοσφαιριστές μου. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο της μπάλας. Στο πρώτο μέρος δεν τα καταφέραμε, αλλά είχαμε 1-2 ευκαιρίες. Στο β’ μέρος είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και καταφέραμε να σκοράρουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν δεχθήκαμε γκολ στα δύο παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι για το σύλλογο και τον κόσμο που μας πιστεύει και ήρθε να μας υποστηρίξει. Μας αξίζει να γιορτάσουμε σήμερα την πρόκριση, ωστόσο από αύριο στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι είμαστε κουρασμένοι αλλά όταν κερδίζουμε είμαστε λιγότερο κουρασμένοι. Οι ποδοσφαιριστές σεβάστηκαν τον αντίπαλο και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Οι συνθέσεις των δυο ομάδωνΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αϊρόσα, Σοάρες, Σιέλης, Αγκάνοβιτς, Κουταντέρ, Στεπάνοβιτς (67΄ Ντίνα), Μέσκα (71΄ Οχένε), Σαρδινέρο, Πίεχ (82΄ Σταύρου).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Ζοάο Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Μακρίδης, Ντα Σίλβα, Σλάβτσεφ (86΄ Γουίλερ), Βασιλείου (61΄ Μέζγκα), Παπουλής (67΄ Στογιάνοβιτς), Γκιέ….