Αρχική Τελευταία Νέα Ναυτιλιακή έκθεση στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Ναυτιλιακή έκθεση στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού

image
image
image
image
image
image

Η ναυτιλία αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Κύπρο, με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα και στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του ναυτιλιακού μας τομέα, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, εγκαινιάζοντας ναυτιλιακή έκθεση που οργάνωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, με αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Μέρα Ναυτιλίας.

Σε χαιρετισμό του, ο Μ. Δημητριάδης είπε πως η διατήρηση ενός υψηλής ποιότητας στόλου και η αποτελεσματική υιοθέτηση των διεθνών κανόνων ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία η Κύπρος κτίζει τη φήμη της ως μια σοβαρή ναυτιλιακή σημαία και ένα κέντρο διεθνών επιχειρήσεων. Η ναυτιλία, συνέχισε, αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Κύπρο, με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα και σημείωσε ότι “στόχος μας για το μέλλον είναι η εδραίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του ρόλου μας στην παγκόσμια ναυτιλία και η παροχή συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα στην Κύπρο”.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο του και τα οποία, όπως υπέδειξε, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, καθώς άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί καθώς και ο αριθμός του κυπριακού στόλου, ενώ ήδη, δυο κορυφαίοι διοργανωτές παγκόσμιας εμβέλειας ναυτιλιακών εκδηλώσεων, προτίθενται να οργανώσουν, μέσα στο 2017, τις εκδηλώσεις τους στην Κύπρο. «Όλα αυτά αποτελούν το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας που πρέπει να συνεχιστεί σε πιο γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς» είπε ο κ. Δημητριάδης και διαβεβαίωσε ότι «δεν εφησυχαζόμαστε και στοχεύουμε συνεχώς για το καλύτερο, καθώς ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία αυξάνεται και η ναυτιλία αντιμετωπίζει αριθμό απειλών».

Η ναυτιλιακή έκθεση εμπίπτει στα πλαίσια των διαφόρων δραστηριοτήτων που το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο έχει προετοιμάσει για τους εορτασμούς που θα διαρκέσουν από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, υπό τον τίτλο «Εβδομάδα ναυτιλίας 2016-Η ναυτιλία δεν είναι μόνο πλοία»….