Αρχική Τεχνολογία Τα γυαλιά-κάμερα του Snapchat στην αγορά από το φθινόπωρο

Τα γυαλιά-κάμερα του Snapchat στην αγορά από το φθινόπωρο

Τα περιβόητα γιαλιά-κάμερα του Snapchat είναι πλέον γεγονός, θα ονομάζονται “Spectacles” και θα ριχτούν στην αγορά αυτό το φθινόπωρο έναντι $129.99.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα γυαλιά θα έχουν μόνο μέγεθος, αλλά θα διατίθενται σε τρία χρώματα: μαύρο, τιρκουάζ και κοραλί.

Για να μπορέσει κανείς να τραβήξει βίντεο, απλώς πατάς στο πλάι των γυαλιών. Το βίντεο ουσιαστικά θα μιμείται τη λειτουργία της κανονικής εφαρμογής του Snapchat για τα κινητά, που σημαίνει ότι μπορείς να τραβήξεις βίντεο μόνο μέχρι 10’’ τη φορά. Τα γυαλιά θα είναι συγχρονισμένα με το κινητό, κι έτσι το βίντεο θα μεταφέρεται αυτόματα και στην εφαρμογή για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η κάμερα των γυαλιών χρησιμοποιεί φακό 115 βαθμών, που είναι μεγαλύτερος από τον φακό ενός smartphone, ενώ η εγγραφή του βίντεο θα είναι «κυκλική». Ωστόσο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πώς ένα τέτοιο βίντεο θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού και στην εφαρμογή του Snapchat, αλλά δεδομένου ότι το οπτικό πεδίο θα είναι τόσο μεγάλο, η εφαρμογή θα μπορούσε ίσως να κόψει (crop) το βίντεο με τρόπο που να μπορεί να υποστηριχθεί από την οθόνη του κινητού ή η εφαρμογή να αναβαθμιστεί.

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο CEO του Snapchat Evan Siegal, ανέφερε ότι θα υπάρξει περιορισμένη διαθεσιμότητα στα γυαλιά και δεν αποτελούν προϊόν από το οποίο η εταιρία μπορεί να βγάλει κέρδη, γεγονός που κινεί υποψίες ότι τα Spectacles θα καταλήξουν κάτι σαν τα Google Glass, όταν αυτά πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά….