Αρχική Λεμέσιος Να η απάντηση στο χθεσινό μου ποστάρισμα για όσους με θεώρησαν υπερβολικό...

Να η απάντηση στο χθεσινό μου ποστάρισμα για όσους με θεώρησαν υπερβολικό ή για το ότι μιλούσα για το μέλλον”

Στο χθεσινό μου ποστάρισμα σας έγραψα για τα έργα εκατομμυρίων που προορίζει το κράτος στην Λευκωσία. Ανάμεσα τους σας έλεγα για επέκταση της υπερσύγχρονης Πανεπιστημιούπολης του πανεπιστημίου της πρωτεύουσας με ένα κόστος που θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια.

Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα έργα για τα 162 εκατομμύρια, ναι 162 εκατομμύρια για επέκταση των εγκαταστάσεων της υπερσύγχρονης πανεπιστημιούπολης όταν το κράτος μας λέει ξανά και ξανά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για έστω ένα κτήριο που θα στεγάσει την Σχολή Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Το πιο κάτω δημοσίευμα είναι από το sigmalive για να μην νομίσετε και να μου πείτε και πάλι κάποιοι ότι είναι της φαντασίας μου. Και απλά για όσους δεν γνωρίζουν η Ευρωπαική Τράπεζα Αναπτύξεως είπε ότι θα δώσει 800 εκατομμύρια, για δάνεια μιλάμε, για την επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας.

Ναι λοιπόν που τα 162 έχουν ήδη πάει σε έργα του κράτους στην πρωτεύουσα ενώ επιμένω ότι αυτά που σας έγραψα χθες ισχύουν και τα υπόλοιπα εκατομμύρια και πάλι εκεί θα πάνε. Για όσους δεν γνωρίζουν η Λεμεσός ζήτησε από τα 800 τα 15 για το γήπεδο αλλά προς το παρών δεν πήρε το ναι.

“Τη συνομολόγησης Συμφωνίας Δανείου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά τη Β’ Φάση της Πανεπιστημιούπολης, ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το ποσό της χρηματοδότησης αφορά μέχρι τα 162 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα εκτελεστούν την περίοδο 2014-2020, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Αθαλάσσας, την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης του ακαδημαϊκού χώρου και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και των αντισεισμικών χαρακτηριστικών της και την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων, εκτός της Πανεπιστημιούπολης εγκαταστάσεων του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας”.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…