Αρχική Λεμέσιος Σχεδιάστε τον Δημόσιο Κήπο, κάντε ένα ειδικό ταμείο και ζητήστε τα λεφτά...

Σχεδιάστε τον Δημόσιο Κήπο, κάντε ένα ειδικό ταμείο και ζητήστε τα λεφτά της ανακατασκευής του από τους Ουρανοξυστάδες!

Ένα κομμάτι του παραλιακού, ένα σημαντικό σημείο της πόλης, είναι ο Δημόσιος Κήπος. Το μοναδικό ίσως σε έκταση πάρκο της Λεμεσού στο πιο σημαντικό ίσως σημείο του παραλιακού.

Κι΄όμως ο Δημόσιος Κήπος και παρά τα “ψευτοέργα” που έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι παραμελημένος και καμμιά σχέση δεν έχει με ένα σύγχρονο πάρκο με παδικές χαρές, όπως θα έπρεπε να ήταν.

Βεβαίως ο Δημόσιος Κήπος της Λεμεσού περιλάμβανει το Κηποθέατρο, το οποίο ευτυχώς έχει ανακατασκευαστεί με εισφορά κάποιου ανώνυμου Λεμεσιανού αν δεν κάνουμε λάθος και τον Ζωολογικό κήπο.

Τον Ζωολογικό Κήπο τον οποίο ο Δήμος Λεμεσού με έξυπνο τρόπο, σωστές και αθόρυβες κινήσεις κατάφερε να τον ανακαινίσει, να τον εκσυγχρονίσει και να τον κάνει κάτι πραγματικά όμορφο, κάτι ωραίο.

Και το κατάφερε αυτό ο Δήμος Λεμεσού πείθοντας ιδιωτικές εταιρείες που “ζουν” και κερδίζουν λεφτά στην πόλη μας, να συνεισφέρουν, να προσφέρουν χρήματα για το έργο ανάπλασης του Ζωολογικού κήπου.

Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για την ανακατασκευή και του Δημόσιου Κήπου. Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο ίδιος ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να το κάνει αυτό, έτσι θα πρέπει να τα δώσουν άλλοι.

Και οι άλλοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο project, “Ανακατασκευή του Δημοσίου Κήπου”, θα μπορούσε να είναι όλοι αυτοί που πλέον βρίσκονται συχνά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας άδειες για ουρανοξύστες.

Τουλάχιστον 4 μέχρι και 7 τέτοια κτήρια έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης στον παραλιακό εντός των Δημοτικών Ορίων Λεμεσού. “Κτήρια” τα οποία προυποθέτουν πολλά εκατομμύρια για να κτιστούν.

Αυτά τα “κτήρια” θα μπορούσαν να δώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το καθένα σε ένα ειδικό ταμείο που θα υπήρχε για την ανακατασκευή του Δημοσίου Κήπου, δηλαδή του γείτονα των ουρανοξυστών.

Βεβαίως το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι ο σχεδιασμός, μετά η κοστολόγηση και μετά η ίδρυση αυτού του ταμείου. Ταμείο το οποίο να διαχειριστεί ας πούμε ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους για να μην.

Για να μην έχουμε πολιτευτές και αντιπολιτευτές, ιδιότροπους και αθκειασερούς, να ψάχνουν για σκάνδαλα και ποιός έφαεν τι και πόσα. Και τέλος, αλήθεια τόσα κονδύλια η Ε.Ε. δεν έχει κάποιο κονδύλι για τέτοιο έργο;

ο ΛΕΜΕΣ ιος…

image