Αρχική Τελευταία Νέα Νομική μάχη για την Εφη Ηροδότου – Στο προσκήνιο η αναζήτησή της...

Νομική μάχη για την Εφη Ηροδότου – Στο προσκήνιο η αναζήτησή της από την Ιντερπόλ

Ενα βήμα πριν από το τέλος βρίσκεται η δίκη της Έφης Ηροδότου η οποία στις 26 Ιουνίου κρίθηκε ένοχη στα εξής αδικήματα:1.  Αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση. 2. Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.  Η Ηροδότου ενεπλάκη σε θανατηφόρο δυστύχημα στις 27 Δεκεμβρίου 2007 με θύμα τον 17χρονο μοτοσικλετιστή τότε Αιμίλιο Ιωάννου. Την Τρίτη στις 11:00 το πρωί  ο δικηγόρος της Χρίστος Τριανταφυλλίδης θα αγορεύσει με σκοπό το μετριασμό της ποινής.

Ένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστή Λευκωσίας Χρίστου Ρασπόπουλου είναι κατά πόσον η Ηροδότου γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι την αναζητούσε η Ιντερπόλ για το θλιβερό συμβάν με θύμα τον Αιμίλιο Ιωάννου.  Ως εκ τούτου θα διεξαχθεί η ούτω καλούμενη διαδικασία Newton Hearing. Δηλαδή, η διαδικασία που εφαρμόζεται στο Αγγλοσαξωνικό Δίκαιο που ισχύει στην Κύπρο και ακολουθείται όταν προκύπτει διαφωνία σε συγκεκριμένα επίδικα θέματα. Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματολογίας το Δικαστήριο θα αποφανθεί ποια από τις δυο πλευρές κατέθεσε την αλήθεια των γεγονότων.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αγόρευσή του θα αναπτύξει πολλές πτυχές της υπόθεσης αφού θα καταθέσει και έγγραφα που άπτονται της ψυχικής κατάστασης της πελάτισσάς του. Στη δικάσιμο της 06ης Ιουλίου 2017 που ήταν η αφορμή για να οδηγηθεί η δίκη στη διαδικασία Newton Hearing ο κ. Τριανταφυλλίδης   επέκρινε έντονα τις κυπριακές Αρχές για το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για εντοπισμό της Έφης αφού δεν μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν με το ελληνικό Δημόσιο.
 

Αμφισβητεί η Κατηγορούσα Αρχή
 

Η αγόρευση που θα γίνει από την Κατηγορούσα Αρχή προκαλεί ενδιαφέρον αφού η εκπρόσωπόςτης, δημόσιος κατήγορος Αντιγόνη Μιχαήλ αμφισβητεί την επιχειρηματολογία του κ. Τριανταφυλλίδη στην ολότητά της αφού: Θεωρεί ότι η εξαφάνιση της Έφης έγινε με δική της ευθύνη αφού γνώριζε ότι καταζητείτο. Παράλληλα, αμφισβητεί τις οποιεσδήποτε εκθέσεις για την ψυχική υγεία της  Έφης. Δεν αποκλείεται εφόσον κρίνει σκόπιμο να ζητήσει από το Δικαστήριο την άδεια να προσκομίσει ενισχυτική μαρτυρία.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το Δικαστήριο θα ορίσει κατά πάσα πιθανότητα άλλη δικάσιμο για την επιβολή ποινής.

Πηγή: OffSite