Αρχική Πρόταση Οδός Θέκλας Λυσιώτη, οι αχρειάστοι παρώδιοι κόλποι στάθμευσης να μετατραπούν σε ποδηλατόδρομο

Οδός Θέκλας Λυσιώτη, οι αχρειάστοι παρώδιοι κόλποι στάθμευσης να μετατραπούν σε ποδηλατόδρομο

image
image
image

Πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού πιστός στην αυτοκινητολατρεία του έκοψε/”κούρεψε” μέρος της νησίδας πρασίνου στην οδό Θέκλας Λυσιώτη για να την μετατρέψει σε παρώδιους χώρους στάθμευσης.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Δήμος Λεμεσού έφτιαξε αυτούς τους παρώδιους χώρους στάθμευσης σε σημεία όπου δεν υπάρχουν ούτε καταστήματα αλλά ούτε και ανάγκη για επιπλέον χώρους στάθμευσης.

Κι΄αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή καθώς επίσης και δημόσιοι χώροι στάθμευσης νότια της πράσινης νησίδας όπου μπορούν να σταθμεύσουν αρκετά αυτοκίνητα.

Τα όσα αναφέρουμε φαίνονται βέβαια και στην πραγματικότητα αφου η χρήση των παρώδιων χώρων στάθμευσης που ο Δήμος Λεμεσού έφτιαξε είναι σχεδόν μηδαμινή και ελάχιστα αυτοκίνητα σταθμεύουν εκεί.

Ως εκ τούτου κι΄επειδή όλοι κάνουμε λάθη πόσο μάλλον να διορθώνουμε τα λάθη μας με κάτι πολύ καλύτερο, προτείνουμε όπως ο Δήμος Λεμεσού μετατρέψει τους παρώδιους χώρους στάθμευσης σε ποδηλατόδρομους.

Είναι κάτι που εύκολα θα μπορούσε να γίνει και θα ήταν κάτι το οποίο θα έδινε την ευκαιρία για να ενωθεί ο ποδηλατόδρομος του παραλιακού με τον ποδηλατόδρομο αυτό και να φτάσει μέχρι και την οδό Αγίας Ζώνης.

Τέλος σημειώνουμε και καταγράφουμε θετικά την ανάπλαση της “κουρεμένης” νησίδας πρασίνου όπου φυτεύθηκε γρασίδι καθώς επίσης και αρκετά νέα φυτά και δέντρα, ο ποδηλατόδρομος θα ενισχύσει την εικόνα αυτή….