Αρχική Τελευταία Νέα Οι διαξιφισμοί για το θέμα που προέκυψε με την πρόσληψη νηπιαγωγού στο...

Οι διαξιφισμοί για το θέμα που προέκυψε με την πρόσληψη νηπιαγωγού στο Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου συνεχίζονται, ανακοίνωση του

Είναι με μεγάλη μας λύπη που διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ σχετικά με την παράτυπη και αντιδεοντολογική πρόσληψη στο Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού.  Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται αρκετές ανακρίβιες αλλά δεν πρόκειται να αρχίσουμε δημόσιο διάλογο για τα όσα διαδραματίσθηκαν στην τελευταία συνεδρία του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς.

Τα όσα ανάφερε ο Αντιδήμαρχος κος Σάββας Στούππας είναι αρκετά για να αντιληφθούν οι συνδημότες μας ότι υπήρξε κομματική παρέμβαση για μία πρόσληψη με τη μέθοδο αγοράς υπηρεσιών για ένα χρόνο.  Οι προθέσεις των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στο ΑΚΕΛ ήσαν πασιφανείς και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου είχε απορριφθεί η εισήγηση της κας Πέρσας Παπαιωάννου και είχε αποφασιστεί όπως ζητηθεί από το Γραφείο Εργασίας κατάλογος ονομάτων τεσσάρων άνεργων νηπιαγωγών.  Ορίστηκε δε 5μελής επιτροπή για να έχουν συνεντεύξεις με τις ενδιαφερόμενες νηπιαγωγούς.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού που είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου είχε διαβουλευτεί με μέλη του Δ.Σ. και πρότεινε μια αλλαγή ως προς τη διαδικασία για τη συνέντευξη ενώπιον της 5μελούς επιτροπής που είχε εγκρίνει το Δ.Σ. στις 25.7.2016.   Συνεπώς η συνεδρία της 28ης Ιουλίου συγκλήθηκε για να εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου μετά τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί.  Εδώ εστιάζεται η παρατυπία και η παραπλάνηση του Δ.Σ. και ουδόλως θα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία η ήδη απορριφθείσα πρόταση της κας Πέρσας Παπαιωάννού. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Λεμεσού αλλάζει συμφωνηθέντα για να βολέψει συγκεκριμένα άτομα.

Για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού, καλούμε το Δήμαρχο Λεμεσού, όπως συγκαλέσει χωρίς καθυστέρηση νέα συνεδρία με θέμα στην ημερήσια διάταξη την ακύρωση της προηγούμενης παράτυπης απόφασης και να θέσει τη δική του εισήγηση προς επικύρωση.

Μια τέτοια ενέργεια θα στείλει τα σωστά μηνύματα αξιοκρατίας και διαφάνειας προς του δημότες της Λεμεσού που τόσο πολύ αναμένουν προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι να αντικρύζουν στον τύπο αχρείαστες ανακοινώσεις των δημοτικών ομάδων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΣΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ…