Αρχική Οικονομολόγος Οι Ευρωπαίοι που έδωσαν σε έξι μήνες 10 δις σε μια “παττισμένη”...

Οι Ευρωπαίοι που έδωσαν σε έξι μήνες 10 δις σε μια “παττισμένη” τράπεζα, δεν δίνουν περισσότερα από 6 δις για τους νέους

Αυτή είναι η Ευρώπη, των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Γερμανών, Ολλανδών, Φιλλανδών και όλων των τροικανών.

Αυτή η Ευρώπη που μέσα σε έξι μήνες εντελώς αβίαστα φόρτωσε την Λαική Τράπεζα με 10 δις ELA, αυτή η Ευρώπη δεν έχει περισσότερα από 6 δις να προσφέρει σε προγράμματα αναχαίτισης της ανεργίας στους νέους.

Κι΄αυτό το τόνισε εμφαντικά το μεγάλο παπαγαλάκι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο Φιλλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει άλλο χρήμα και ότι η κάθε χώρα πρέπει να τα καταφέρει από μόνη της.

Δηλαδή για να συνοψίσουμε, παττίζουν μια χώρα, διαλύονται τα πάντα, δημιουργείται τρομακτική ανεργία και ύστερα της λένε, “φάκκα την κκελέ σου στον τοίχο”. Αυτή είναι η Ευρωπαική αλληλεγύη, η Ευρώπη των νέων.

Βεβαίως υπάρχουν και οι φωνές της ελπίδας όπως αυτή του Γερμανού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος τους τα είπε κουτσιά καθαρισμένα, λέγοντας τους βασικά ότι το ποσό των 6 δις είναι peanuts για τον σκοπό που διατίθεται.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι μίλησαν και πάλι για την περιβόητη κινητικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Να ξενιτεύονται οι νέοι μας, να αποξενώνονται από την πατρίδα τους και οι γονείς να μιλούν στα παιδιά τους μέσα από το skype.

Είναι προφανές ότι ιδιαίτερα οι βόρειοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αξίες της οικογένειας, της πατρίδας, της θρησκείας. Και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν παιδομάζωμα το κάλεσμα της Γερμανίας στους νέους για να εργαστούν στην χώρα αυτή.

Όλα αυτά συμβαίνουν δεν είναι φανταστικά. Βγάλτε ο καθένας τα συμπεράσματα σας, κάντε υπομονή, δώστε αλληλεγύη και πάνω απ΄όλα να έχετε όλοι την υγεία σας. Αν την έχετε μην φοβάστε τίποτα.

economoΛΟΓΟΣ…