Αρχική Οικονομολόγος Οι τράπεζες της “Αρίας” Φυλής ζήτησαν και πέτυχαν εξαίρεση από τα stress...

Οι τράπεζες της “Αρίας” Φυλής ζήτησαν και πέτυχαν εξαίρεση από τα stress test, τι δεν καταλαβαίνουμε;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Φιλελεύθερου, οι δυο μεγάλες Γερμανικές τράπεζες, Deutsche Bank και Commerzbank, ζήτησαν και πήραν εξαίρεση από τα στρεςς τεστ της Ευρπαικής Κεντρικής Τράπεζες, ενόψει της ανάληψης του εποπτικού ελέγχου ενεννήντα τραπεζών της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με προβλέψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευτάιο διάστημα, οι μεγάλες Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες φάνηκε να είχαν ανάγκες που έφθαναν μέχρι και τα 485 δις ευρώ, για να μπορούν να περάσουν τα στρέςς τεστ και να πληρούν το ποσοστό πρωτοβάθμιων κεφαλαίων, δηλαδή το 9%.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα:Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα stress tests και οι μεγάλες τράπεζες της Γερμανίας πήραν εξαιρέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Deutsche Bank και Commerzbank ζήτησαν και πέτυχαν να εξαιρεθούν τα στεγαστικά δάνεια από τους ελέγχους, παρά την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των κατοικιών τα τελευταία χρόνια και τους εντεινόμενους φόβους για δημιουργία φούσκας στην αγορά, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Ιρλανδία με τα γνωστά αποτελέσματα, προβάλλοντας «τεχνικούς λόγους».  

Στην Ευρώπη της ισότητας, θα μπορούσε και η Κύπρος να πετύχει κάποιες εξαιρέσεις για τα κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα που θα πάρουν μέρος στο τεστ αντοχής. Φυσικά άλλο Γερμανία, άλλο Κύπρος, αλλά λίγη πίεση και κατάθεση επιχειρημάτων στις ευρωπαϊκές Αρχές μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου αγαπητοί φίλοι, τι δεν καταλαβαίνουμε;

economoΛΟΓΟΣ

 …