Αρχική Λεμέσιος Οι Τσερκέζοι και οι Πανωπολεμιδιώτες

Οι Τσερκέζοι και οι Πανωπολεμιδιώτες

Πριν από μερικούς μήνες, ήταν οι κατοίκοι της κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών. Πριν από λίγες μέρες, πήραν την σκυτάλη οι 33 κάτοικοι του Τσερκέζ Τσιφλίκ. Δυστυχώς αυτό το ονομάζουν κάποιοι δημοκρατία.

Για μας είναι πολλά άλλα πράγματα δυστυχώς. Είναι κατ΄αρχάς εσσωστρέφια, ανωριμότητα, αμπαλατοσύνη (βαρετό αλλά έχουμε επίγνωση τι γράφουμε) κι΄εν κατακλείδι παντελώς ακατανόητο.

Μαζί με αυτά κόλλησε και η ακύρωση της συμπλεγματοποίησης κοινοτήτων. Όλα μαζί δείχνουν ότι τα κέντρα εξουσίας, μικρότερα και μεγάλα, δύσκολα μπορούν να σπάσουν.

Και το κακό είναι ότι όλα αυτά τα συντηρεί ο απλός λαός. Ο λαός που ευκόλως μετά διαμαρτύρεται για το ένα για το άλλο και στο τέλος είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα.

Φταίμε λοιπόν όλοι και αν πραγματικά θέλουμε αληθινή δημοκρατία, ας καταργήσουμε τους πολλούς δήμους και τους μουκτάριες και ας “γεννήσουμε” τον μητροπολιτικό δήμο Λεμεσού.

Αυτό θα σημαίνει ότι αποφασίζουν οι πολλοί για τους πολλούς. Αυτό θα σημαίνει λιγότερο κόστος, σημαντικά λιγότερο και αυτό θα σημαίνει, λιγότερα καπετανάτα και κέντρα εξουσίας.

Αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα σημαίνει, μια καλύτερη Λεμεσό!

ο ΛΕΜΕΣ ιος …