Αρχική Από το Παρελθόν Ο Δήμαρχος Λεμεσού μιλά για το TEDxLimassol, “Το TEDxLimassol εντάσσει τη Λεμεσό...

Ο Δήμαρχος Λεμεσού μιλά για το TEDxLimassol, “Το TEDxLimassol εντάσσει τη Λεμεσό στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TEDevent”

image

Ποιοι οι λόγοι που στηρίζετε το TEDx;

Το TEDx είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συνεδριακούς θεσμούς στον κόσμο. Τα TEDx είναι εκδηλώσεις που στηρίζουν πρωτοποριακές ιδέες οι οποίες αξίζουν να διαδοθούν. Το TEDxLimassol, ανήκει στην οικογένεια αυτή και είμαστε πολύ περήφανοι που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Λεμεσό. Το πρώτο TEDxLimassol αντλεί έμπνευση από τον εξωστρεφή και πολυεθνικό, απρόβλεπτο και προκλητικό χαρακτήρα της πόλης μας. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνουμε το κέντρο της προσοχής του πλέον δυναμικού κοινού της χώρας μας και του κόσμου. Το αξίζουμε και έχουμε προσθέσει τις δυνάμεις μας στην οργανωτική ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε ένα από τα αξιομνημόνευτα TED events του 2014.

Πώς συνδέεται το TEDxLimassol με την Λεμεσό;

Η Λεμεσός είναι γνωστή για τη μακροχρόνια παράδοση της σε θέματα πολιτισμού. Είναι μια πόλη που εξελίσσεται και συνεχώς πρωτοπορεί. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να συμβαδίζουμε με σύγχρονα δεδομένα και υποδομές. Η Λεμεσός χαρακτηρίζεται ως το κέντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, των πολιτιστικών δράσεων αλλά και των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων και της καινοτομίας. Η διοργάνωση του TEDxLimassol μοιράζεται τις ίδιες αξίες: αποσκοπεί να συμβάλει στην τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσει η Λεμεσός από το TEDxLimassol;

Το TEDxLimassol εντάσσει τη Λεμεσό στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TEDevent και σχεδιάζεται ώστε να αποτελέσει το συνέδριο – ορόσημο της πόλης μας για το 2014. Η πόλη μας με το TEDxLimassol μόνο να κερδίσει μπορεί. Με την πλειονότητα των προσκεκλημένων να προέρχεται από το εξωτερικό, δεσμεύεται να ξεφύγει από την κλασική συνταγή των «τοπικών» διοργανώσεων αντανακλώντας έτσι τον κοσμοπολιτισμό της Λεμεσού τόσο στο εσωτερικό της χώρα, όσο και στο εξωτερικό.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι Everything you Know is Wrong, πώς αντανακλά αυτό το μήνυμα η Λεμεσός;

Η αδιάκοπη επένδυσή μας στη Λεμεσό έχει αποδείξει πως όλα όσα ξέρουμε και θεωρούμε ως στερεότυπα και κατεστημένα μπορούν να ξεπεραστούν. Έχουμε καταφέρει να εγκαινιάσουμε μια από τις πιο σύγχρονες μαρίνες, έχουμε δώσει ζωή στην παλιά πόλη στην καρδιά της Λεμεσού, δημιουργήσαμε συνθήκης μετακίνησης με μέσα όπως το ποδήλατο, δώσαμε τις υποδομές και κάναμε έργα για την απορρόφηση φοιτητών, επενδύσαμε στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού καθιστώντας το ως προορισμό για τουρίστες και κατοίκους και συνεχώς διευρύνουμε τους ορίζοντες μας για τον εκσυγχρονισμό όλων των υποδομών μας διατηρώντας πάντα ζωντανή την παράδοση μας. Η Λεμεσός είναι παράδειγμα πόλης που καταστρέφει στερεότυπα και παλαιωμένες αντιλήψεις και έτσι εναρμονίζεται άψογα με το θέμα του πρώτου TEDxLimassol.

ΠΗΓΗ: sigmalive…