Αρχική Τελευταία Νέα Παλιό Λιμάνι, από εκεί που κόβεται στην οδό Ερμού μέχρι εκεί που...

Παλιό Λιμάνι, από εκεί που κόβεται στην οδό Ερμού μέχρι εκεί που ξαναρχίζει, ο ποδηλατόδρομος

image
image
image
image
image
image

Θέμα με τους ποδηλάτες έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες μιας και πλέον απαγορεύεται να διασχίζουν με το ποδήλατο τον χώρο στο Παλιό Λιμάνι όπως συμβαίνει άλλωστε και στον χώρο της Μαρίνας.

Αυτό που βεβαίως ζητούν οι ποδηλάτες είναι ένα ασφαλές ποδηλατόδρομο ο οποίος να συνεχίζεται σε όλη την έκταση της περιοχής αλλά ακόμη και σε όλη την έκταση του παραλιακού μέχρι και το Le Meridien.

Όπως είναι γνωστό ο παραλιακός ποδηλατόδρομος διακόπτεται από το Δασούδι μέχρι και το Guaba ενώ στα δυτικά φτάνει μέχρι και το τέλος της Μαρίνας με την ευχή να συνεχιστεί κάποτε μέσα από την Ακταία Όδο.

Τι γίνεται όμως τώρα από εκεί που διακόπτεται στην είσοδο του Παλιού Λιμανιού προς την μεγάλη αποβάθρα μέχρι και εκεί που τελειώνει το έργο του Παλιού Λιμανιού με κατεύθυνση προς τον χώρο της Μαρίνας;

Αυτό που έγινε είναι ότι όντως η Αρχή Λιμένων έφτιαξε ένα μικρό κομμάτι κατά μήκος του τοίχου του κτηρίου του PortoBello ωστόσο λόγω της αθέτησης της υπόσχεσης της για ανάπλαση της Πλατείας Συντάγματος ο ποδηλατόδρομος διακόπτεται.

Σύμφωνα τώρα με τους σχεδιασμούς αυτό το μικρό κομμάτι θα διαμορφωθεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο και θα ενωθεί με τον υπόλοιπο ποδηλατόδρομο με την ανάπλαση της οδού Ερμού.

Ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού όμως τα δημόσια έργα ακόμη το σχεδιάζουν!

 …