Αρχική Τελευταία Νέα Παράδειγμα προς μίμηση το CUTing Edge τουΤΕΠΑΚ

Παράδειγμα προς μίμηση το CUTing Edge τουΤΕΠΑΚ

Το έργο που επιτελείται στο Κέντρο CUTing Edge -American Space στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλα παρόμοια κέντρα στην Ευρώπη, ανέφερε η Πρέσβειρα των Η.Π.Α στην Κύπρο Kathleen Α.Doherty, η οποία την Τετάρτη επισκέφθηκε το ΤΕΠΑΚ, ανταποκρινόμενη σε πρόκληση της νέας ηγεσίας του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, η κ.Doherty ανέφερε ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρο αποτελεί στενό συνεργάτη της Πρεσβείας σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, κοινωνικής προσφοράς και καινοτόμας επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, ενώ εξήρε το έργο του Κέντρου CUTing Edge, το οποίο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α και το οποίο ολοκληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς.

Υπενθυμίζεται πως το Κέντρο προσφέρει τεχνολογία αιχμής προς το κοινό της Λεμεσού, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιτυχώς οργανώσει 40 προγράμματα επιχειρηματικότητας, κοινωνικής προσαρμογής και τεχνολογίας. Το Κέντρο υποδέχεται κατά μέσο όρο 2,500 επισκέπτες μηνιαίως, έχει οργανώσει 350 εκδηλώσεις και έχει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου.

Η Πρέσβειρα των Η.Π.Α συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Στάθη Παπαδάκη, τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό, τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητή Φώτη Παναγίδη και τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Κώστα Χόππα.

Καλωσορίζοντας την κ. Doherty, ο Πρύτανης ευχαρίστησε την Πρεσβεία για τη συνεχή στήριξη στο έργο του Πανεπιστημίου και τις ωφέλιμες συνέργειες που αναπτύσσονται μέσα από τη στενή συνεργασία των δύο μερών και εξέφρασε εισηγήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της συνεργασίας.

Επίσης, ο Πρύτανης και η ομάδα του CUTing Edge παρουσίασαν τις πρόσφατες δράσεις του Κέντρου CUTing Edge, το οποίο αποτελείται κυρίως από φοιτητές που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το ίδιο απόγευμα η Πρέσβειρα συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γυναίκες και ηγεσία: Προοπτικές, ενδυνάμωση, έμπνευση» με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ερευνητών, διοικητικού προσωπικού και φοιτητών.

 Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα αντιμετώπισης των γυναικών στο χώρο εργασίας και στατιστικές που αφορούν την αντιπροσώπευση γυναικών σε θέσεις-κλειδιά και κέντρα λήψης αποφάσεων στην Κύπρο και στις Η.Π.Α.

 Ένα ακόμα ενδιαφέρον ζήτημα για το οποίο ανταλλάχθηκαν απόψεις ήταν οι πολλαπλοί ρόλοι που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινά οι γυναίκες και η πρόκληση της εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Πηγή: ΚΥΠΕ…