Αρχική ΤΕΠΑΚ Πιθανή ακύρωση των Πρυτανικών εκλογών στο ΤΕΠΑΚ λόγω αποκλεισμού της υποψηφιότητας Θεοχάρους

Πιθανή ακύρωση των Πρυτανικών εκλογών στο ΤΕΠΑΚ λόγω αποκλεισμού της υποψηφιότητας Θεοχάρους

Ορατός είναι ο κίνδυνος να ματαιωθούν οι πρυτανικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 30 Νοεμβρίου στο ΤΕΠΑΚ, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο καλεί το ΤΕΠΑΚ να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες εκλογές της 30ης Νοεμβρίου για τη θέση του αντιπρύτανη οικονομικών.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Αντώνης Θεοχάρους, πρόεδρος της συντεχνίας ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ απευθύνθηκε στο Ανώτατο λόγω αποκλεισμού της δικής του υποψηφιότητας, για λόγους νομότυπους.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση του ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρους δεν έχει δικαίωμα υποψηφιότητας, για το λόγο ότι ανήκει στις χαμηλές βαθμίδες του προσωπικού, αφού είναι επίκουρος καθηγητής.

Ωστόσο διφορούμενες ήταν οι απόψεις στο Ανώτατο Δικαστήριο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο κάλεσε την ερχόμενη Παρασκευή τις αρχές του ΤΕΠΑΚ να τοποθετηθούν επί του θέματος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Λόγω του ότι, βάση νόμου, οι εκλογές πρύτανη και αντιπρυτάνεων στο ΤΕΠΑΚ πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα, εάν το Δικαστήριο αποφασίσει πως ο αποκλεισμός του κ. Θεοχάρους ήταν άδικος, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να μην πραγματοποιηθούν….