Αρχική Πρόταση Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Anonyme, δεν ξέρω αν είσαι κοντά σε κάποιον πολιτικό χώρο, δεν ξέρω αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις, τα γνωρίζεις ή απλά κάποιος σου τα φύτεψε μέσα στο μυαλό σου χωρίς να το ψάξεις. Φίλε μου. Ο Ταλιμπάν στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την συμπεριφορά του, είσαι δυστυχώς εσύ.

Θέλω να σου πω ότι ίσως και να ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα. Πάντως το κόμμα που εγώ ψηφίζω ήταν ενάντια στον αγώνα της ΕΟΚΑ Α’. Αυτό δεν έχει όομως καμμιά σημασία. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, πολέμησε και σκοτώθηκε για την πατρίδα μας. Και ανάμεσα στην επιλογή του να ζήσει ή να πεθάνει ηρωικά και να γίνει πρώτυπο ελευθερίας, διάλεξε το δεύτερο.

Θέλω εν κατακλείδι να πιστεύω ότι αυτά που γράφεις οφείλονται μόνο στο ότι είσαι ανιστόρητος. Δυστυχώς σήμερα στα σχολεία, απαγορεύεται να μαθαίνουν τα παδιά μας, την πραγματική ιστορία του τόπου τους. Όπως κάποιοί προωθούν την άποψη ότι είναι οι εξωγήινοι που έκαναν το πραξικόπημα και όχι η ΕΟΚΑ Β’, έτσι κι΄εσύ μας λες, ότι δεν κάηκε κανένας Γρηγόρης, στον αγώνα για αποτίναξη των Άγγλων αποικιοκρατών.

Υ.Γ. Αν έχεις παιδιά, θα είναι έγκλημα να τα αφήσεις να ζουν σε αυτό το σκοτάδι. Ψάξε πρώτα εσυ και βρες την πραγματική αλήθεια, κάποιοι την ζήσαμε όσο κι΄αν τα βιβλία της φασιστικής Κυπριακής παιδείας αλλοιώνουν την αλήθεια, βρες την αλήθεια και μετάφερτην στα παιδιά σου. Άνθρωπο όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Δώρος Λοίζου, πρέπει να είναι πρώτυπα….