Αρχική Τελευταία Νέα Προειδοποίηση προς του δημότες Λεμεσού κατόχους σκύλων – Αυξημένα φαινόμενα δηλητηριάσεων

Προειδοποίηση προς του δημότες Λεμεσού κατόχους σκύλων – Αυξημένα φαινόμενα δηλητηριάσεων

30.itemImg.124.disp-1.jpg

Έντονα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο δηλητηριάσεων και θανάτωσης σκύλων στο κέντρο της Λεμεσού, τα προάστια και την ευρύτερη επαρχία.

Αμέτρητες οι καταγγελίες που περνούν καθημερινά στα σώματα των αρμόδιων υπηρεσιών και το θέμα παραμένει άλυτο, καθώς μερίδα πολιτών με κακεντρεχείς προθέσεις τοποθετούν σε ανυποψίαστα σημεία και με ύπουλο τρόπο φάρμακα τα οποία μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία των κατοικίδιων και να προκαλέσουν μέχρι θάνατο.

Έντονα προαιρείται το φαινόμενο κυρίως στο κέντρο της Λεμεσού και τα προάστια. Παρακαλούνται οι κάτοχοι σκύλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων και τις βόλτες τους με τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν περίεργη συμπεριφορά στο ζώο να ενημερώσουν άμεσα τον κτηνίατρο τους και αν υπάρχουν ενδείξεις για δηλητήριο σε συγκεκριμένα σημεία να ενημερώσουν άμεσα την αστυνομία η την αρμόδια υπηρεσία.

30.itemImg.124.disp-1.jpg

Το ζώο όταν δηλητηριάζεται παρουσιάζει συμπτώματα όπως υπερβολική σιελόρροια, μυϊκό τρόμο, και συνήθως έλλειψη συντονισμού κινήσεων, εμετός, διάρροια και σπασμούς
Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τι δηλητήριο έχει πάρει και σε τι ποσότητα.

images.jpg