Αρχική BusinessNews Προσγειώθηκε το πρώτο Κυπριακό αεροπλάνο μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Προσγειώθηκε το πρώτο Κυπριακό αεροπλάνο μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Γύρω στις 6 το απόγευμα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το πρώτο αεροσκάφος της νέας κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cobalt.

To Airbus A320 απογειώθηκε για τη νέα του βάση στην Κύπρο γύρω στις 12:00 το μεσημέρι από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Στο αεροδρόμιο το υποδέχθηκαν στελέχη του Δ.Σ. της διεύθυνσης και προσωπικό της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα λευκό Airbus A320-233, το οποίο είναι και το αεροσκάφος επί του οποίου θα γίνουν οι τελευταίοι και πιο σημαντικοί έλεγχοι από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να δοθεί η Άδεια Πτητικών Επιχειρήσεων στην Cobalt.

Η τελευταία επιθεώρηση πριν της έκδοσης της άδειας θα γίνει με τη δοκιμαστική πτήση που προγραμματίζεται το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Το αεροσκάφος θα μείνει λευκό μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, ενώ αμέσως μετά, θα έρθει στην Κύπρο και δεύτερο αεροσκάφος Α320 το οποίο θα είναι όμως ντυμένο με τα χρώματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία  θα ακολουθήσει σταδιακή επέκταση του στόλου με αεροσκάφη του ίδιου τύπου – Α320- ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα αποκτήσει και μεγάλα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων Α330.

Θα πετά από τη Λάρνακα σε όλο το φάσμα των αγορών σε Δυτική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ τα Α330 θα ενώνουν απευθείας την Κύπρο με προορισμούς όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότιος Αφρική και η Βόρεια Αμερική.

Με βάση τη μέχρι τώρα πρόοδο στις διαδικασίες λειτουργία της Cobalt, τηρείται τόσο από την αεροπορική εταιρεία όσο και από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας με σημαντική αξιοπιστία το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στα μέσα του περασμένου χρόνου για να ξεκινήσει επιχειρησιακή δραστηριότητα εντός του Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος θα είναι το πρώτο εμπορικό αεροπλάνο που θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του κυπριακού νηολογίου (5Β) και την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, σε διάσκεψη Τύπου που έχει ήδη συγκαλέσει η Cobalt, μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθούν και πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ως προς το πτητικό πρόγραμμα και τους πρώτους προορισμούς προς τους οποίους θα πετά.

ΠΗΓΗ: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ …