Αρχική Πρόταση Ρομαντικές φαντασιώσεις για μια Λεμεσό όπως θα έπρεπε να ήταν σήμερα κι΄όπως...

Ρομαντικές φαντασιώσεις για μια Λεμεσό όπως θα έπρεπε να ήταν σήμερα κι΄όπως σίγουρα θα την δούμε μια μέρα!

Δεν το ονομάζουμε πρόταση γιατί με την παρούσα κατάσταση είμαστε πλέον σίγουροι ότι κανένας δεν θα το δει σαν τέτοια. Θα το πούμε ότι είναι οι ρομαντικές μας φαντασιώσεις για την πόλη μας, όπως θα έπρεπε να ήταν σήμερα κι’ όπως θα την δούμε στα σίγουρα μια μέρα.

Στις πιο κάτω μονταρισμένες φωτογραφίες βλέπετε τις οδούς Αγκύρας και Αργυρού Δρουσιώτη πως θα ήταν πεζοδρομημένες. Και στις δυο περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί σήμερα την διέλευση αυτοκινήτων μέσα από αυτές. Κι΄όμως είναι σήμερα δρόμοι.

Στην τρίτη φωτογραφία βλέπουμε τον “πεζόδρομο” στην οδό Τοσίτσα και το “πεζόδρομος” το βάζουμε σε εισαγωγικά μιας κι΄ο δήμος Λεμεσού επιτρέπει την μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης. Αυτός ο πεζόδρομος συνέχεια της Πλατείας Πανεπιστημίου θα μπορούσε να ήταν κι΄έτσι.

Τέλος, στην τέταρτη και τελευταία φωτογραφία βλέπουμε την Πλατεία Ηρώων, πλατεία μόνο κατ΄όνομα μιας και γύρω της υπάρχουν αχρείαστοι δρόμοι, μπροστά από το Θέατρο Ριάλτο, από ταβέρνες και φοιτητικές εστίες. Κι΄όμως θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια κανονική πλατεία.

ΟΔΟΣ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥimage

image

image

ΟΔΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕ ΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣimage

image

ΟΔΟΣ ΤΟΣΙΤΣΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥimage

image

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ- ΠΟΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ; ΠΕΡΥΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΥΣ…image

image