Αρχική Τελευταία Νέα Ρομπότ με δύο σκέλη, νέο επίτευγμα της μηχανικής, δείτε σχετικό video

Ρομπότ με δύο σκέλη, νέο επίτευγμα της μηχανικής, δείτε σχετικό video

Η προσπάθεια για να βρεθεί ο τρόπος που θα επιτρέψει στα ρομπότ να μιμούνται ή ακόμα και να βελτιώσουν την ανθρώπινη κίνηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τροχούς, ράγες ή κάποια άλλη λύση που δεν απαιτεί την υλοποίηση ένος εξαιρετικά πολύπλοκου έργου, όπως είναι το ανθρώπινο βάδισμα.

Παρόλο που το ρομπότ με τα δύο σκέλη – το οποίο αποκαλύφθηκε από την εταιρεία Alphabet (η εταιρεία ανήκει πλέον στη Google) χτες – δεν δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ωστόσο είναι ένα πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής.

Το ανώνυμο έως τώρα ρομπότ μπορεί να ανέβει σκάλες, να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μέχρι 60 κιλά και να κρατήσει την ισορροπία του σε εδάφη όπως μια παραλία με βότσαλα ή μια πλαγιά ενός λόφου. Δεδομένης της σκόπιμης σχεδίασης που εξοικονομεί χώρο, μοιάζει να μπορεί να κουβαλήσει οποιοδήποτε φορτίο στο πάνω μέρος του. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο – σκουπίζοντας ηλεκτρικά τις σκάλες με τα πόδια του.

ΠΗΓΗ: scienceandtechnology…