Αρχική Τελευταία Νέα World Art Day Λεμεσός, για πρώτη φορά στην πόλη μας με πολύ...

World Art Day Λεμεσός, για πρώτη φορά στην πόλη μας με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA) Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Το Ε.ΚΑ.Τ.Ε θέλωντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης παρουσιάζει:

Open StudiosΤα Open Studios είναι μια εκδήλωση τέχνης που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην πόλη της Λεμεσού, με επιμελητές τον Έυη Μιχαηλίδη και την Έλενα Κοτασβήλι.

Στα Open Studios συμμετέχουν πέρα των 30 καλλιτεχνών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη παλία πόλη της Λεμεσού. Η εκδήλωση επιχειρεί να διερευνήσει τις υποδομές της πόλης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και κάλει τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό σε ένα καλλιτεχνικό διάλογο.

Τα Open Studios θα διαρκέσoυν από τις 15 εως 17 Απριλίου 2016.

love (IN) [dis]order.Το Beat Παζάρ παρουσιάζει το love (IN) [dis]order., μια επταήμερη εκδήλωση τέχνης την οποία επιμελείται η Σύλια Παναγιωτίδου. Η Χριστίνα Γεωργίου, η Χριστίνα Παπακυριακού, ο Λούκας Ιωάννου, ο Μαρίνος Χούτρης και η Ρία Αλεξάνδρου καλούνται ουσιαστικά να δημιουργούν μέσα στον ίδιο χώρο (Beat Παζάρ) για τέσσερις μέρες ξεκινώντας από τις 11 Απριλίου, και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί και να έχει άμεση επαφή μαζί τους ενώ δουλεύουν.

Η έκθεση με τα τελικά έργα θα ανοίξει για το κοινό το βράδυ της 15ης Απριλίου, και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17 του μηνός.

image

Video Art ExhibitionTo Video Art Exhibition θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό ξυδάδικο, στο κέντρο της Λεμεσού, με επιμελήτρια την Κατίνα Κώστα. Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεχθεί θα παρουσιάσουν τα Video Installation τους σε μια μονοήμερη έκθεση στις 15 Απριλίου 2016.

SurpriseΤο Surprise είναι μία εικαστική εγκατάσταση της Έλενας Κοτασβήλι σε συνεργασία με την Φωτεινή Περδικάκη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 16η Πλατφόρμα Συγχρονού Χόρου Λεμεσού στο θέατρο Ριάλτο. Η εγκατάσταση θα εκτεθεί στο Μόλο Λεμεσού, από τις 15 εώς τις 17 Απριλίου 2016.

 …

image