Αρχική BusinessNews Σημαντικό για το Λιμάνι Λεμεσού, για ένα εξάμηνο θα δέσει στο λιμάνι...

Σημαντικό για το Λιμάνι Λεμεσού, για ένα εξάμηνο θα δέσει στο λιμάνι το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI | Lemesos

Στο λιμάνι Λεμεσού θα αγκυροβολήσει σήμερα Τετάρτη, το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Saipem. Το CASTORO SEI, το οποίο θα λάβει μέρος στις εργασίες στο κοίτασμα Zhor της Αιγύπτου (Zhor Project), θα παραμείνει στο λιμάνι για περίοδο έξι μηνών.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο, με προσωπικό 200 ατόμων, θα δέσει στο λιμάνι Λεμεσού και θα παραμείνει εκεί για τόσους μήνες, αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς αναμένεται ότι από την παρουσία του θα επωφεληθούν τομείς και υπηρεσίες της οικονομίας της πόλης μας και του τόπου γενικότερα.

Εκτός βεβαίως από τα οικονομικά οφέλη που θα υπάρξουν εκφράζεται η προσδοκία ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα προσελκύσει κι΄άλλες μεγάλες εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή στο να ζητήσουν τις υπηρεσίες της πόλης μας….