Αρχική Οικονομολόγος Στην Ουκρανία άκουσαν για το διάταγμα της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων...

Στην Ουκρανία άκουσαν για το διάταγμα της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κεντρικής;

Η απόφαση του υπουργού οικονομικών για μείωση των μισθών των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας δια διατάγματος, παραπέμπει σε μια χώρα που έφτασε αν όχι στον πάτο πολύ κοντά σε αυτόν.

Και δεν αναφέρομαι στην ουσία του θέματος κατά πόσον θα έπρεπε ή όχι να μειωθούν αυτοί οι μισθοί. Αυτο που λέω είναι ότι κανένας μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2014 σε μια χώρα της Ε.Ε. θα ρυθμίζονταν μισθοί με κρατικά διατάγματα.

Αυτό μας παραπέμπει σίγουρα και με λύπη το αναφέρω, σε εποχές πολύ παλιά, σε καθεστώτα τα οποία δεν ζήσαμε και για τα οποία πιστέψαμε ότι δεν υπάρχουν πια. Κι΄όμως προφανώς έχουμε ξεγελαστεί ή έχουμε ξεγελάσει τους εαυτούς μας.

Η σημερινή Ευρώπη, η Ευρωπαική Ένωση δεν πρέπει να είναι καθόλου περήφανη για το διάταγμα αυτό. Και πρέπει επιτέλους να παραδεκτούμε ότι η σημερινή Ε.Ε. δεν είναι χώρος δημοκρατίας, παρά μόνο χώρος καταπίεσης και εξαθλίωσης των λαών.

Γι΄αυτό πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας! Και αυτό θα πρέπει να το ακούσουν καλά και πολύ δυνατά και όσοι αδαείς προφανώς διαδηλώνουν και σκοτώνονται στην Ουκρανία θέλοντας να εισέλθουν στην “δημοκρατία” της Ε.Ε.

Μιλώντας και οικονομικά για το θέμα, η μείωση και αυτών των μισθών μικραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομία, φεύγει χρήμα από την αγορά, σαν αποτέλεσμα θα μειωθεί η κατανάλωση και θα ζημιώσει όλες τις επιχειρήσεις.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν η κλασική καταστροφική τακτική και πολιτική της τρόικας η οποία οδηγεί κατ΄ευθείαν τον κάθε λαό στην εξαθλίωση και το Κυπριακό κράτος στην οικονομική καταστροφή.

Εν κατακλείδει κλείνοντας θα παραθέσω την χθεσινή δήλωση του Αυστριακού Προέδρου της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα την οποία έκανε σε επίσκεψη του στην Κυπριακή βουλή.

“η χώρα είχε αρκετή κατοχή από την τουρκική πλευράκαι δεν χρειάζεται άλλη κατοχή από την Τρόικα!” 

economoΛΟΓΟΣ…