Αρχική Τελευταία Νέα Στην ψηλότερη θέση από όλα τα Ελληνόφωνα Πανεπιστήμια κατέταξε η Ευρωπαική Επιτροπή...

Στην ψηλότερη θέση από όλα τα Ελληνόφωνα Πανεπιστήμια κατέταξε η Ευρωπαική Επιτροπή το ΤΕΠΑΚ, 72ο από σύνολο 621 πανεπιστήμια της Ευρώπης

Νέα σημαντική διεθνή επιτυχία κατέγραψε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της συμμετοχής του για τρίτη συνεχή χρονιά στο U-Multirank, το σύστημα διεθνούς αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανακοίνωση από το ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο “εξασφάλισε υψηλές βαθμολογίες (Α και B) σε 16 από το σύνολο των 29 δεικτών απόδοσης του U-Multirank, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη, κάτι που επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση και την συνεχή ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου.

“Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΤΕΠΑΚ εμφανίζει ψηλές βαθμολογίες σε όλους τους δείκτες (11 συνολικά) που αφορούν τους τομείς της Διδασκαλίας και Μάθησης και της Έρευνας, κάτι που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα του διδακτικού έργου καθώς και το σπουδαίο και σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό έργο που επιτελεί”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αναφέρει, επίσης, ότι “στον τομέα της Διδασκαλίας και Μάθησης το ΤΕΠΑΚ καταλαμβάνει τη θέση 72 στο σύνολο των 621 πανεπιστημίων της Ευρώπης έχοντας την υψηλότερη επίδοση από όλα τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια”.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Έρευνας, το ΤΕΠΑΚ παρουσιάζει επιδόσεις ισάξιες ή καλύτερες από τα κορυφαία Ελληνικά πανεπιστήμια ειδικότερα σε σχέση με τους ακόλουθους σημαντικούς δείκτες: εξωτερική ερευνητική χρηματοδότηση, αριθμός δημοσιεύσεων, ετεροαναφορές και εικαστικά παράγωγα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ…