Αρχική ΤΕΠΑΚ Συνεργασία μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης...

Συνεργασία μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (ΕPFL)

Μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του ΤΠΚ, επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησε ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης, Καθηγητής Δημήτρης Ψάλτης, με σκοπό τη δρομολόγηση διμερούς συνεργασίας μεταξύ των Πολυτεχνικών Σχολών των δύο πανεπιστημίων.

Τον Καθηγητή Δ.Ψάλτη υποδέχτηκε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού του ΤΠΚ, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης και σε εποικοδομητική συνάντηση, παρουσία των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και ειδικά για ανταλλαγή φοιτητών και προσωπικού και συνεργασία σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Ψάλτης είναι Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης από το 2007. Είναι επίσης Καθηγητής στην Εμβιομηχανική και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οπτικής και ειδικεύεται στην οπτική υπολογιστική, την ολογραφική αποθήκευση δεδομένων και τα νευρωνικά δίκτυα. Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 350 δημοσιεύσεις και εφηύρε περισσότερα από 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο Κοσμήτορας, ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου και ειδικά στα εργαστήρια της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

H Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL) ειδικεύεται στις Φυσικές Επιστήμες και τη Μηχανική. Το EPFL θεωρείται ως ένα από τα παγκοσμίως κορυφαία πανεπιστήμια, με κατάταξη στην 14η θέση συνολικά και στην 17η στην Εφαρμοσμένη Μηχανική το 2015. Ανταγωνίζεται με το Cambridge, Oxford, Imperial College του Λονδίνου και την αδελφή του ιδρύματος, ETH (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας) της Ζυρίχης, για τις πέντε πρώτες ευρωπαϊκές θέσεις στη Μηχανική και την Τεχνολογία….