Αρχική ΑΕΛ Σφαγιαστική διαιτήσια για την ΑΕΛ, κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ με 0-1 σε φάση...

Σφαγιαστική διαιτήσια για την ΑΕΛ, κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ με 0-1 σε φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ

Μια από τις χειρότερες διαιτησίες του φετινού πρωταθλήματος είχαμε σήμερα στο τσίρειο όπου η ΑΕΛ σφαγιάστηκε κυριολεκτικά από την διαιτησία με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει με 0-1 με το γκολ του Μοράις στο 51′ σε μια φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίκτηκε.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη φάση όπου ο Γιαννιώτας κτύπησε τον Ρομπέρ στο πρόσωπο, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ήταν στο έδαφος με το πρόσωπο του ματωμένο, ο διαιτήτης δεν σφύριξε το φαουλ οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν έβγαλαν την μπάλα έξω στα πλαίσια του fair play κι΄ενώ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ήταν στο έδαφος ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το γκολ.

Αυτή δεν ήταν και η μοναδική φάση στο παιγνίδι όπου οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν τήρησαν το fair play, είχαν προηγηθεί δυο ακόμη περιπτώσεις σε τραυματισμούς του Μεσκά και του Οχενέ όπου ο Εφραίμ συνέχισε κανονικά χωρίς να διώχνει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πέραν των όσων σφυρίκτηκαν ή δεν σφυρίκτηκαν κατά την διάρκεια του εννενηνταλέπτου η ΑΕΛ ζήτησε σε δυο περιπτώσεις πέναλτυ σε ανατροπές του Αγκάνοβιτς και του Σταύρου στις καθυστερήσεις χωρίς όμως ο διαιτητής να δείξει κάτι.

Μάκης Χάβος: «Έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Ότι προσπάθησε να κάνει το ΑΠΟΕΛ ήταν το κλέψιμο της μπάλας. Ήταν σημαντικό για εμάς, στις τελευταίες 10 μέρες δώσαμε 4 παιχνίδια.

Δεν είχαμε τον Πίεχ όπως τον είχαμε με την ΑΕΚ. Θα ήταν δίκαιο αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, έκαναν ότι μπορούσαν, να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν μαζί μας».

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Σιέλης, Κουταντέρ, Μέσκα (71΄ Σταύρου), Αϊρόσα, Σαρδινέρο (49΄ Φέλτσερ), Αντράντε, Σοάρες (83΄ Μαύρου), Αγκάνοβιτς, Οχένε.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μερκής, Καρλάο, Μιλάνοφ, Σέρτζιο, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (79΄ Βάντερ), Εφραίμ (83΄ Αμορίν), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου….