Αρχική Τεχνολογία Ταχύτερη ασύρματη φόρτιση για τα οχήματα της Google

Ταχύτερη ασύρματη φόρτιση για τα οχήματα της Google

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι η αυτονομία και η Google εξερευνά το ενδεχόμενο της ασύρματης φόρτισης. 

Για να κινούνται ελεύθερα και απρόσκοπτα τα ηλεκτρικά, αυτόνομα οχήματα της Google, γίνεται έρευνα πάνω στην εφαρμογή της μαγνητικής επαγωγής. Η μητρική εταιρεία Alphabet, φέρεται να ενδιαφέρεται για την χρήση της επαγωγής, με σκοπό της την χρήση των αυτόνομων οχημάτων σε πολύπλοκες αστικές καταστάσεις και σε αποστάσεις κίνησης μεγαλύτερες από ό,τι σήμερα.

Σύμφωνα με το Android Headlines, οι εταιρείες Hevo Power και Momentum Dynamics βρίσκονται σε συζητήσεις με την Alphabet προκειμένου να γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά η φόρτιση ενός κινούμενου οχήματος. Η ισχύς που παρέχεται από τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα συστήματα είναι μικρή, της τάξης του 1.5 Kilowatt, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Ο σκοπός είναι να υπάρχει ένα δίκτυο φόρτισης που να καλύπτει όλους τους δρόμους μίας πόλης, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα ένα ηλεκτρικό όχημα, χωρίς ο οδηγός να ανησυχεί για την αυτονομία της μπαταρίας του. Οι πρώτοι δοκιμαστικοί ασύρματοι φορτιστές θα τοποθετηθούν στο αρχηγείο της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια. Όλα δείχνουν ότι η Google ενδιαφέρεται έντονα για τη δυνατότητα χρήσης των αυτόνομων οχημάτων της σε πραγματικές συνθήκες από διάφορους φορείς και υπηρεσίες….