Αρχική Οικονομολόγος Τζάμπα μάγκες ή πραγματικοί πατριώτες; Αν όντως μείνουμε απλά στις δηλώσεις, όντως...

Τζάμπα μάγκες ή πραγματικοί πατριώτες; Αν όντως μείνουμε απλά στις δηλώσεις, όντως δεν θα έχουμε υπόθεση

Ο πρόεδρος αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα σε αρμόδια επιτροπή της βουλής, είπαν κάτι το οποίο περίμενα εδώ και καιρό να ακούσω από κάποιον Κύπριο πατριώτη.

Είπαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει νομικά κάποια πράματα, όπως για παράδειγμα το γιατί να φορτωθεί τον ELA της Λαικής η Τράπεζα Κύπρου, με τον κ.Νεοφύτου να λέει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να κινηθούμε κατά της ΕΚΤ γι΄αυτό.

Αν πραγματικά γίνει κάτι τέτοιο, ο χαρακτηρισμός πατριώτες θα δοθεί δικαιωματικά στους βουλευτές που μίλησαν την περασμένη Δευτέρα. Διαφορετικά θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι απλά είμαστε τζάμπα μάγκες κι΄ότι όπως κι΄ο κ.Νεοφύτου είπε, τελικά δεν θα έχουμε υπόθεση.

economoΛΟΓΟΣ

 

Διαβάστε την σχετική είδηση από το ΚΥΠΕ: 

Αγωγή ακόμη και εναντίον του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα έπρεπε να κινήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, για τη συνέχιση της χορήγησης του ELA κατά την επίμαχη περίοδο μετά την κρατική στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, ανέφερε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας εντός της Επιτροπής Οικονομικών, που συζητούσε την πρόταση νόμου για τροποποίηση του περί Κεντρικής Τράπεζας νόμου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε διαφορετική περίπτωση «δεν έχουμε υπόθεση».

Ερωτηθείς ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου μετά το πέρας της Επιτροπής για τις δηλώσεις Νεοφύτου, ανέφερε ότι η θέση του Προέδρου του κόμματος ήταν ξεκάθαρη, καθώς «θα πρέπει η κυπριακή πολιτεία σε κάποια στιγμή να διεκδικήσει και τα δικά της δίκαια και δικαιώματα».

Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι προβλήματα δεν παρουσίασε μόνο η κυπριακή οικονομία, αλλά και οι εποπτικές αρχές και η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συμπλήρωσε ότι κατά την περίοδο που προηγήθηκε της συμφωνίας με το Γιούρογκρουπ είχαν παραβιαστεί κατάφωρα οι ίδιοι οι κανονισμοί λειτουργίας της Ευρωπαϊκής ΚΤ. Το αποτέλεσμα, είπε, ήταν να επιβαρυνθεί η κυπριακή ΚΤ.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα με τον κ. Ντράγκι, είπε ότι δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ, και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα της Κύπρου είναι δεδομένα και υπαρκτά και την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπισή του έχει η κυπριακή πολιτεία.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τρόικα είναι σε διάταξη επίθεσης κατά της κυπριακής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι σε κάθε επίθεση «έχει και τους εγκάθετους της  στην Κύπρο».

Είπε πως είναι ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του κ. Ντράγκι  γιατί όπως σημείωσε, παραβιάστηκαν οι κανονισμοί για την παραχώρηση του ELA.

Πρόσθεσε ότι ήδη υπέβαλε μελέτη οικονομικών εμπειρογνωμόνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία καταγράφονται οι παρατυπίες της ΕΚΤ και του Προέδρου της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ…