Αρχική Πρόταση Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή ο Δήμος Λεμεσού και η Τράπεζα...

Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή ο Δήμος Λεμεσού και η Τράπεζα Κύπρου να μας φτιάξουν ένα μουσείο

Θα μας πει κάποιος, μα τι είναι αυτά που λέτε, η Τράπεζα Κύπρου έχει τώρα τόσα προβλήματα, θα ασχοληθεί με τις “πελλάρες” σας;

Ναι, είναι τώρα η πιο κατάλληλη στιγμή. Το έχουμε γράψει ξανά και ξανά ότι η περιοχή του κάστρου, η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, χρειάζεται περισσότερα σημεία αναφοράς, περισσότερα μουσεία, για να γίνει ακόμη πιο ελκυστική, στους ντόπιους αλλά ιδιαίτερα στους ξένους επισκέπτες.

Το κτήριο, το ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στην γωνία των οδών Σαριπόλου και Αγίου Ανδρέου, είναι ίσως ο πιο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενήσει έναν τέτοιο χώρο. Ένα μουσείο οποιασδήποτε θεματολογίας, είτε σε σχέση με τα οικονομικά δρώμενα στην Κύπρο ή ας πούμε της φωτογραφικής εταιρείας.

Το τι θα γίνει είναι αυτό που θα πρέπει να αποφασίσει ο δήμος Λεμεσού και είμαστε σίγουροι ότι επιλογές θα υπάρξουν πολλές. Απλά για όσους δεν γνωρίζουν, η Τράπεζα Κύπρου στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας στους πεζόδρομους, κοντά στην πλατεία Φανερωμένης, λειτουργεί εδώ και χρόνια το πολιτιστικό της ίδρυμα.

Στον ίδιο χώρο, σε ένα ακόμη ιστορικό κτήριο της τράπεζας, μετακόμισε το μουσείο που η τράπεζα Κύπρου φιλοξενούσε στα κεντρικά της γραφεία στην Αγία Παρασκευή, το μουσείο αρχαίων νομισμάτων.  Αυτό θέλουμε και στην Λεμεσό. Είναι και μια κίνηση άλλωστε που θα βοηθήσει στο φτιάξιμο του “image” της τράπεζας.

Sorry, there are no polls available at the moment….