Αρχική Φούρπος Τι έφταιξε και το έχασε η ΑΕΛ, ενίσχυση, προπαγάνδα Μ.Μ.Ε., διαιτησία και...

Τι έφταιξε και το έχασε η ΑΕΛ, ενίσχυση, προπαγάνδα Μ.Μ.Ε., διαιτησία και γιατί το άξιζε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε χθες με την ΑΕΛ να χάνει τον τίτλο στο νήμα κι΄ενώ ήταν η ομάδα που βρισκόταν στην κορυφή για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πως όμως η ΑΕΛ έχασε αυτόν τον τίτλο όταν μάλιστα μόλις τρείς αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση αυτού του μαραθωνίου κατάφερε να πάρει προβάδισμα μέχει και έξι πόντους από τον δεύτερο τότε ΑΠΟΕΛ;

Έφταιξαν πολλά, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Ας τα ιεραρχήσουμε όμως για να τα δούμε ένα ένα.

1. Η “ενίσχυση” της τότε πρωτοπόρου ΑΕΛ κατά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου αποδυνάμωσε την ομάδα μιας και η τετράδα των ποδοσφαιριστών που ήλθαν φάνηκε ότι ήταν κατά πολύ χειρότεροι από αυτούς που έφυγαν. Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ έφερε τον παίκτη που στο τέλος έκανε την διαφορά και χάριν σε αυτόν κατάκτησε το double. Αν η ΑΕΛ έφερνε έναν τέτοιο παίκτη αντι των τεσσάρων σήμερα θα ήταν πρωταθλήτρια. Θα ήταν όμως ίσως πρωταθλήτρια κι΄αν δεν παραχωρούσε μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κι΄ενώ δεν είχε δικαίωμα αντικατάστασης το πρώτο κανόνι της και ίσως την μοναδική ποδοσφαιρική προσωπικότητα που υπήρχε στην ομάδα. Τον Ορλάντο Σα.

2. Τα Μ.Μ.Ε. έπαιξαν πολύ άσχημο ρόλο και εξάσκησαν μια τεράστια προπαγάνδα για να μην κατακτήσει η ΑΕΛ αυτό το πρωτάθλημα. Η προσπάθεια τους αυτή εντάθηκε μετά το ισόπαλο παιγνίδι στο ΓΣΠ, το 2-2 και όπου με τα όσα είχαν συμβεί εκεί είδαμε να κάνουν το μαύρο άσπρο και βεβαίως η προπαγάνδα τους κορυφώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές. Τελικά τα κατάφεραν.

3. Επειδή δεν ξεχνώ εύκολα φάσεις και παιγνίδια ναι η διαιτησία είχε ρόλο σε αυτή την απώλεια τίτλου από την ΑΕΛ. Κατ΄αρχάς δεν είναι τυχαίο που ο ΑΠΟΕΛ στα 10 από τα 36 παιγνίδια του αντιμετώπισε τους αντιπάλους του με ποδοσφαιριστή περισσότερο. Σημαντικός ήταν κι΄ο αγώνας για τον οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω, το 2-2 στο ΓΣΠ, όπου είδαμε πράματα και θάματα. Το 0-0 της ΑΕΛ με την Ομόνοια στην πρωτεύουσα με την άδικη αποβολή του Φεγκρούζ και αποκορύφωμα οι δυο κίτρινες κάρτες του Σκαπούλη, σε Ουόν που έχασε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και Μπεμπέ που δεν έκανε καν φάουλ κι΄έχασε τον μεγάλο τελικό.

4. Η διακοπή στο τελευταίο παιγνίδι στο Τσίρειο. Κανένας μας δεν θα μάθει ποτέ τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν έχω πειστεί ότι αυτό που είδαμε αυτό ήταν ωστόσο μόνο οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν την πάσα αλήθεια. Ο άγνωστος μασκοφόρος που ήθελε ντε και καλά  να το διακόψει, αυτοί που ήταν στον πάγκο κι’ ο Μασιάς. Από εκεί και πέρα το μόνο που εγώ γνωρίζω είναι την έκθεση των ιατρών.

ΤΟ ΑΞΙΖΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣΜπορεί η ΑΕΛ και ο ΑΠΟΕΛ να διεκδίκησαν στο τέλος τον τίτλο αλλά κατ΄εμένα την καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα την είχε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Με πολλούς ποδοσφαιριστές κλάσης, με παίκτες προσωπικότητες και με ένα πλούσιο και γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν στέφθηκε πρωταθλητής αδικώντας τον εαυτό του κι΄αυτό γιατί ίσως το προπονητικό τημ της ομάδας δεν είχε τις αναγκαίες εμπειρίες.

Αυτά συνέβησαν στο πρωτάθλημα που μόλις έχει τελειώσει με την ΑΕΛ να δείχνει για μια ακόμη φορά ανίκανη να κερδίσει έναν τίτλο και να χάνει όπως συνηθίζουμε να λέμε, τα άχαστα!

ο φούρπΟς…