Αρχική Λεμέσιος Το Δασούδι έχει τα χάλια του

Το Δασούδι έχει τα χάλια του

Μέσα από τον φωτογραφικό μας φακό, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια ελάχιστη εικόνα, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δασούδι. Σ΄αυτό τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας, σ΄αυτή την πανέμορφη αλλά παραμελημένη και καταπατημένη παραλία της Λεμεσού.

Αν λοιπόν κάποιος ξεκινήσει την περιδιάβαση του από την παραλία μπροστά από τα Goodys (αυτό το κομμάτι βρίσκεται σε δημοτικά όρια Αγίου Αθανασίου) και καταλήξει μέχρι και το κολυμβητήριο του ΚΟΑ (το υπόλοιπο κομμάτι βρίσκετα σε δημοτικά όρια Γερμασόγειας), τότε θα αντιληφθεί ότι η Λεμεσός έχει ένα διαμάντι, το οποίο όμως σήμερα όχι απλά δεν λάμπει, αλλά είναι αρκετά θαμπό.    

Μέσα από τις λίγες φωτογραφίες που είχαμε το θάρρος να τραβήξουμε, θα δείτε, άνναμα φωτιάς για ψήσιμο σούβλας, μέσα στο δάσος, κορμούς από κομμένα δέντρα, τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίων, αποχωρητήρια βρώμικα και κακόγουστα, πλανοδιοπώλες στον πεζόδρομο, κόψιμο των θάμνων για “ευκολότερη” πρόσβαση σε οικήματα και πολλά άλλα.

Η ουσία δεν μπορεί να βγει μέσα από τις λίγες αυτές φωτογραφίες, αλλά η ουσία είναι μια. Η περιοχή είναι σαν εγκαταλελειμένη και κανείς αρμόδιος δεν νοιάζεται γι΄αυτή. Ο ΚΟΤ που είναι ο διαχειριστής, οι δημοτικές αρχές, ο έπαρχος του οποίου είναι και η ευθύνη για οτιδήποτε υπάρχει στην παραλία, ακόμη και η αστυνομία που είναι παντελώς απούσα.[nggallery id=59]

Ο ΛΕΜΕΣιος…