Αρχική Λεμέσιος Το καλύτερο ίσως καρναβάλι όλων των εποχών, συγχαρητήρια στον Δήμο Λεμεσού, οι...

Το καλύτερο ίσως καρναβάλι όλων των εποχών, συγχαρητήρια στον Δήμο Λεμεσού, οι εισηγήσεις για ακόμα καλύτερα

Το καρναβάλι 2015 ήταν ίσως και κατά την άποψη μας το καλύτερο καρναβάλι όλων των εποχών. Και θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Δήμο Λεμεσού γι΄αυτό μιας και ιδιαίτερα αυτές τις εποχές είναι πολύ δύσκολο να διοργανώνει κάποιος μια τέτοια διοργάνωση.

Πέραν τούτου και με καλή διάθεση θα δώσουμε τις δικές μας εισηγήσεις για το μέλλον και θα θέλαμε να σχολιάσετε όλοι εδώ και να δώσετε επίσης και τις δικές σας ιδέες και απόψεις.

1. Οι χοροί, της Τρίτης/Πελλόμασκα, Τετάρτης/ΤΕΠΑΚ, Πέμπτης/Ποδαράτης. Θα πρέπει στους χορούς αυτούς να δοθεί μεγαλύτερη μαζικότητα κι΄αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ο δήμος Λεμεσού δέσμευε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση, για συμμετοχή και συνδιοργάνωση των χορών αυτών. Είχαμε περίπου φέτος 120 ομάδες, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος έτσι που να υπάρχει δέσμευση στην κάθε ομάδα, από 40 για κάθε χορό, να είναι συνδιοργανωτές και να συμμετέχουν τουλάχιστον αυτές οι 40 στον κάθε χορό.

2. Από αύριο ο Δήμος Λεμεσού να ξεκινήσει επαφές με όλους τους αρμοδίους του τουρισμού. ΚΟΤ, ξενοδόχους, ξένους διοργανωτές, να συζητήσουν τρόπους πρσέλκυσης τουρισμού για το καρναβάλι. Είναι προφανές ότι κανένας από αυτούς τους αρμόδιους δεν ασχολείται, οι ξενοδόχοι κουτσά/στραβά γεμίζουν τα λιγοστά ξενοδοχεία της Λεμεσού με τους Λευκωσιάτες και έτσι βολεύονται. Ο Δήμος Λεμεσού θα πρέπει να βρει τον τρόπο να έλθει μαζικός τουρισμός για να πάρει και διεθνή μορφή το καρναβάλι μας αλλά και για μαζικότερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις. Να εκμεταλευθεί το περσινό δημοσίευμα του CNN, τα λόγια του Μάρκου Παγδατή στο Facebook. Θα μπορούσε μάλιστα να τον αναγορεύσει και σαν πρεσβευτή του Λεμεσιανού καρναβαλιού.

3. Η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση να καταλήγει στον χώρο στάθμευσης Εναερίου όπου να υπάρχει ένα νέο φεστιβάλ που θα μπορούσε να ενταχθεί στο Λεμεσιανό καρναβάλι. Ένα φεστιβάλ ταχυδακτυλουργών και παραστάσεων, όπως καργκιόζη, κουκλοθέατρου κλπ.

4. Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση να ξεκινά ανάποδα απ΄ότι σήμερα και να καταλήγει στον χώρο στάθμευσης Εναερίου όπου θα ξεκινά ένα τεράστιο καρναβαλίστικο πάρτυ από το μεσημέρι. Έτσι όλες οι ομάδες που τερματίζουν θα παραμένουν και θα συμμετέχουν στον χορό της λήξης του καρναβαλιού ο οποίος σήμερα γίνεται και πάλι στον ίδιο χώρο αλλά με διαφορετικές συνθήκες.

5. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας του καρναβαλιού, τουλάχιστον οι πιο κάτω δρόμοι και τουλάχιστον για τις βραδινές ώρες θα πρέπει να πεζοδρομούνται. Αναφερόμαστε στις οδούς Κανάρη και Αθηνών έτσι που να υπάρχει σύνδεση της περιοχής του κάστρου με την περιοχή Σαριπόλου.

6. Η συμμετοχή στην μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση των κανταδόρων προκαλεί τουλάχιστον μια καθυστέρηση μισής ώρας. Είμαστε υπερ της συμμετοχής τους αλλά με διαφορετική μορφή. Να είναι παραταγμένοι κατα μήκος της παρέλασης και να τραγουδούν ζωντανά. Ταυτόχρονα ίσως η μη συμμετοχή αρμάτων να είναι ένας τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο, μιας και φέτος λόγω των πολλών συμμετοχών κυριολεκτικά νυκτωθήκαμε.

7. Ο καρναβαλίστικος διάκοσμος στην πόλη. Δεν χρειάζεται να βάζουμε αποσπασματικά μια φιγούρα στο κτήριο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, μια στο Ζακάκι, μια έξω από την πετρολίνα. Ο καρναβαλίστικος διάκοσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κέντρο της πόλης και θα πρέπει να ανανεωθεί και να έχει άμεση σχέση με το θέμα του εκάστοτε βασιλιά καρνάβαλου. Αντιλαμβανόμαστε το θέμα οικονομικό κόστος. Αν αυτό όμως προγραμματιστεί νωρίς και σε συνεργασία με τους δεκάδες καλλιτέχνες της πόλης θα μπορούσαμε να έχουμε ένα επκληκτικό αποτέλεσμα.

8. Τελευταίο και εξαιρετικά σημαντικό το θέμα της πληροφόρησης και άμεσης επικοινωνίας του Δήμου Λεμεσού, διοργανωτή του καρναβαλιού, με το κοινό. Δημιουργία ιστοσελίδας για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016 από σήμερα. Δημιουργία ομάδας για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016 σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεχής και άμεση ενημέρωση όλων των μέσων και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, με κείμενα, ανακοινώσεις, φωτογραφικό υλικό και video. Αυτό σημαίνει και προβολή και σεβασμός στο κοινό. Και επειδή γνωρίζουμε το πρόβλημα του Δήμου Λεμεσού στο θέμα τεχνολογία και κατ΄επέκταση στο θέμα άμεση ενημέρωση, ας συνεργαστεί από σήμερα για το θέμα αυτό ο Δήμος Λεμεσού με το Τμήμα Επικοινωνίας του ΤΕΠΑΚ.

Αυτά προς το παρών. Συγχαρητήρια ξανά στον Δήμο Λεμεσού και εις ανώτερα. Και ζήτω η ΛΕΜΕΣΟΣ!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…