Αρχική Λεμέσιος Τώρα που έφυγαν τα καρναβάλια τέλειωσε και το πάρτυ στο Παντοπουλείο, είπα...

Τώρα που έφυγαν τα καρναβάλια τέλειωσε και το πάρτυ στο Παντοπουλείο, είπα να τοποθετηθώ, μια φορά που ο δήμος αποφάσισε σωστά για τον χώρο

Είναι πλέον γεγονός και ανήκει στο ιστορικό παρελθόν του Λεμεσιανού καρναβαλιού το πρώτο μεγάλο event του Heart Cyprus σχετικό με το καρναβάλι της πόλης μας, το οποίο έγινε σε ένα κομμάτι του ιστορικού κτηρίου του Παντοπωλείου.

Ήταν μια εκδήλωση που περίμενα ότι θα φέρει περισσότερο κόσμο κατά την διάρκεια της μέρας και η οποία έφερε πολύ κόσμο κατά την διάρκεια της νύκτας. Ήταν μια εκδήλωση στα πλαίσια της χρήσης που θα πρέπει να έχει ο ιστορικός αυτός χώρος.

Και ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Δήμος Λεμεσού πήρε σωστή απόφαση για την χρήση έστω και μέρους του Παντοπωλείου και ήταν η πρώτη φορά που οι Σαριπολινέζοι με ανακοίνωση τους τάχθηκαν ενάντια γιατί την είδαν ανταγωνιστικά.

Ας πάμε στην ουσία όμως των θεμάτων γιατί δεν είναι ένα το θέμα εδώ. Θετικό ότι οι Σαριπολινέζοι μίλησαν με μια φωνή. Αρνητικό το ότι δεν υποστήριξαν μια σωστή εκδήλωση που έγινε στο Παντοπουλείο και που θα έφερνε κόσμο στην περιοχή.

Σωστά είχαν διαμαρτυρηθεί από πριν και φάνηκε και κατά την διάρκεια του event, ότι εκεί η μουσική παρέμεινε μέχρι το πρωί, στις 4 η ώρα, ενώ στα μαγαζιά στην Σαριπόλου “έπρεπε” και έκλεισε στις 2 η ώρα. Είναι αυτά που κάνει ο Δήμος.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα τους Σαριπολινέζους να διαμαρτυρηθούν με επιστολές για την αφαίρεση της πέργολας στην μέση έτσι που η πλατεία Σαριπόλου να γίνει πλατεία, έτσι που η περιοχή να μην θυμίζει Κυπριακό γάμο και να ψάχνουμε για το ρέσι.

Θα τους ήθελα να αλλάξουν κάπως τα μαγαζιά τους, να δώσουν λίγη αισθητική, να φύγει η εικόνα της Γερμασόγειας της περιόδου 1985-90 και να βρουν μια λύση με την μουσική. Ίσως να ήλθε η ώρα για ενιαία μουσική και ένα event κάθε βράδυ εκεί.

Από την πλευρά του Δήμου κατ΄αρχάς πρέπει να αλλάξουν βασικά πράματα. Να αλλάξει ουσιαστικά η νοοτροπία. Να αντιληφθεί ότι το κέντρο της πόλης ανήκει σε όλους μας και όχι σε δέκα φίλους του δήμου, είτε καταστηματάρχες, είτε κατοίκους του κέντρου.

Θα πρέπει να βοηθήσει όσα μαγαζιά δεν έχουν άδειες να τις πάρουν και θα πρέπει να ενθαρρύνει νεα μαγαζιά να ανοίξουν στους πεζοδρόμους που με παλιά του απόφαση, αυτή σχετικά με τα parking, τους άφησε ακρωτηριασμένους.

Θα πρέπει να δώσει ζωή και όχι ύπνο στο κέντρο της πόλης μας. Θα πρέπει να διευρύνει το δίκτυο πεζοδρόμων και να δώσει μια σύνδεση μεταξύ τους, θα πρέπει να ξεκινήσει αυτό με την οδό Κανάρη και την οδό Αθηνών.

Και θα πρέπει να δει τι πρέπει να κάνει με το παντοπουλείο. Αυτό είναι πολύ βασικό και πολύ σημαντικό για την πόλη μας.Το πείραμα maracanda και οι εισηγήσεις ασχέτων με το θέμα, έχουν προφανώς αποτύχει. Και η εκδήλωση του Heart Cyprus δείχνει τον δρόμο για το πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτήριο και για το πως θα πρέπει να δέσει με τις νέες χρήσεις στην όλη περιοχή.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…