Αρχική Φούρπος Υπάρχει παρανόηση και παραπλάνηση

Υπάρχει παρανόηση και παραπλάνηση

Δυστυχώς στην ΑΕΛ κάποιοι δεν ζυγίζουν ούτε και τώρα σωστά την κατάσταση. Και αναφέρουμε σε μερίδα του κόσμου, ελπίζοντας ότι στην ομάδα δεν ισχύει αυτό, αλλά ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και που πραγματικά στέκουν.

Δυστυχώς ο κόσμος έσπασε αναμένοντας το πότε θα μπορέσει και βαθμολογικά να κερδίσει τον τίτλο και πάνω στην αγωνία του, μετά και την ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ, ο κόσμος πίστεψε ότι ο τίτλος έχει κερδηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το τηλεφώνημα που δέκτηκα το βράδυ του Σαββάτου από φίλο, ο οποίος με καλούσε σε πάρτυ που έκανε σπίτι του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και δυστυχώς μέσα στην παρανόηση που έχει καλύψει τον κόσμο της ΑΕΛ, ήλθε και η παραπλάνηση των Μ.Μ.Ε., τα οποία βολεύτηκαν με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γαλαζοκίτρινοι οπαδοί και είπαν να τους αποπροσανατολίσουν ακόμη περισσότερο.

Έτσι λοιπόν τα Μ.Μ.Ε., ενεργώντας πάντοτε καλοσχεδιασμένα και μελετημένα, ενίσχυσαν την εικόνα ότι όλα τέλειωσαν και η ΑΕΛ θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Κάνοντας τον κόσμο της ΑΕΛ να πιστέψει ακόμη περισσότερο και να εφησυχασθεί ίσως ακόμη πιο πολύ.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και είναι πολύ πιο απλή. Η ΑΕΛ έχει 33% πιθανότητες, να κερδίσει τον τίτλο. Και έχει πολύ περισσότερες, 67% συγκεκριμένα να μην τον κερδίσει.

Αν κερδίσει την Ανόρθωση, η ΑΕΛ θα είναι πρωταθλήτρια. Αν η ΑΕΛ πραχωρήσει ισοπαλία τότε εξαρτάται και από τους άλλους και τα πράματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Αν δε ω μη γέννητω η ΑΕΛ χάσει, τότε χάθηκε κυριολεκτικά.

Θα σας δώσω δυο απλά και αρκετά πιθανά παραδείγματα σε περίπτωση ισοπαλίας της ΑΕΛ με την Ανόρθωση για να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσει η ΑΕΛ αυτό τον τίτλο, αν δεν κερδίσει την Ανόρθωση:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Κερδίζει η Ομόνοια τον ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ παραχωρεί ισοπαλία στην Ανόρθωση. Πάμε στο τελευταίο παιγνίδι και κερδίζει η Ομόνοια την ΑΕΛ. Τότε πρωταθλήτρια θα είναι η Ομόνοια.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Η ΑΕΛ παραχωρεί ισοπαλία στην Ανόρθωση και κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ την Ομόνοια. Στην τελευταία αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει την Ανόρθωση και η ΑΕΛ χάνει από την Ομόνοια. Τότε πρωταθλητής θα είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Ως εκ τούτου αναμένω να έχουν όλοι αντιληφθεί ότι τίποτα δεν τέλειωσε και τίποτα δεν δικαιολογεί κανένα πάρτυ. Θα τελειώσουν όλα αν η ΑΕΛ κερδίσει την Ανόρθωση. Μόνο τότε. Προέχει βεβαίως η ΑΕΚ και το κύπελλο γιατί και αυτό θα παίξει τον ρόλο του για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

ο φούρπΟς   …