Αρχική Λεμέσιος Φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες!

Φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες!

Στις 11 Σεπτεμβρίου παραθέτοντας φωτογραφίες και με τίτλο, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΕΤΟΝ, το lemesos-blog, ανέδειξε το θέμα με τα έργα που γίνονται στο παλιό λιμάνι.

Το lemesos-blog, ήταν βεβαίως παρών σε όλη την πορεία της μέχρι σήμερα εκτέλεσης των εργασιών και συχνά πυκνά ενημέρωνε και με φωτορεπορτάζ, για τα έργα που γίνονταν στον χώρο.

Τώρα και μετά προφανώς από το κείμενο της 11ης Σεπτεμβρίου, υπήρξαν δηλώσεις και φαίνεται να υπάρχει και δραστηριοποίηση για λαικό ξεσηκωμό με στόχο και σκοπό, κάποια κτήρια να «φύγουν» για να ανοίξει η θέα προς την θάλασσα. ,

Οικολόγοι, αρχιτέκτονες, δημοτικοί συμβούλοι, κουλτουριάρηδες, εκατομμυριούχοι, φτωχοί και απλοί ανθρώποι, συντονίζουν μια συμμαχία, κατά της «κρατικής» Αρχής Λιμένων, τώρα που όλοι ανακάλυψαν τα έργα στο παλιό λιμάνι.

Πραγματική διάθεση, αγνή αγάπη για την πόλη και τον χώρο, ρομαντισμός, αλλά πάνω απ΄όλα, πάρα μα πάρα πολύς λαικισμός. Και είναι αυτός ο ψεύτικος λαικισμός που μας κάνει να κρατούμε μια πισινή. Εμείς που αναδείξαμε πρώτοι το θέμα.

Κατά τ΄άλλα και με την ευκαιρία αυτή, ο λαικισμός δεν εξαντλείται στον χώρο που παλιού πρώην γραφικού μας λιμανιού. Ο λαικισμός επι της ευκαιρίας συνεχίζεται επι παντός θέματος με πρωμετωπίδα το σύνθημα, “δώστου δήμαρχου πάστην κκελέ”

Για το θέμα του Ανδρέα Χρίστου θα επανέλθουμε ξανά σε ξεχωριστό κείμενο. Γιατί όπως και να το κάνουμε και ότι κι΄αν πούμε, το όνομα του συνδέθηκε με το νεο πρόσωπο της πόλης μας. Και τα έργα της επίχωσης του Γαρύλλη και της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, θα φέρουν για πάντα την δική του σφραγίδα.

Τώρα όμως που πέφτει ο βασιλιάς, θα ακούσουμε πολλούς από αυτούς που φώναζαν, «ζήτω ο βασιλιάς», να φωνάζουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και να είναι οι πρώτοι που θα δηλώνουν πανέτοιμοι για να τον λιθοβολήσουν.

Στον δήμαρχο εμείς ένα θα του πούμε. Αυτό που του λέμε με τον τρόπο μας εδώ και πολύ καιρό. Φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες!

Κι’ αν εμείς σου βρίσκουμε κάτι αρνητικό, είναι τα πολλά χατήρια σε όλους τους φεουδάρχες του κέντρου, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι και είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν πάνω από τον γυμνό βασιλιά.

Υ.Γ. Στο παλιό λιμάνι υπάρχει και μια ιδιωτική ανάπτυξη η οποία γεμίζει τον χώρο με μπετόν. Δεν ακούσαμε κάτι γι΄αυτό από όσους κόπτονται για τα κτήρια της ΑΛΚ.

Υ.Γ. Μακάρι να πέσει το κτήριο και να ανοίξει η θέα προς την θάλασσα. Αυτό θα είναι κάτι υπέροχο για την Λεμεσό και θα μας κάνει να νοιώσουμε κι΄εμείς, ότι συμβάλαμε έστω και στο ελάχιστο σε κάτι καλό για την πόλη μας.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…