Αρχική Λεμέσιος Τα αγγουράκια τζιε το ευλοημένο το parking

Τα αγγουράκια τζιε το ευλοημένο το parking

Πραγματοποιήθηκε, διαβάζω και ακούω πριν από λίγες μέρες, συνάντηση των ανθρώπων που λειτουργούν σημεία φθαρτών, ψαριών και σουσιούκκου, μέσα στο παντοπουλείο, μαζί με τον δήμαρχο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τους παρουσιαστεί η μελέτη για αναβάθμιση του παντοπουλείου, την οποία ετοίμασε ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Κρίστης Δημητρίου, ο οποίος είχε πάρει εντολή ετοιμασίας της μελέτης από τον δήμαρχο.

Με την μελέτη την οποία διαβάσαμε και είναι πλέον γνωστή, όπως είπαμε και παλαιότερα συμφωνούμε σχεδόν στο 95% και είμαστε σχεδόν σίγουροι  ότι θα βοηθήσει. Γιατί αυτά που αναφέρει ο κύριος Δημητρίου αν και μη ειδικός, όπως μη ειδικοί είμαστε και εμείς, νομίζουμε ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι χρήστες του παντοπουλείου όπως διαβάζουμε, ψηλά χαμηλά τους αρέσαν όσα άκουσαν, ζήτησαν να τους φέρει ο δήμος κόσμο, πως δεν καταλάβαμε, αλλά και πάλι έθιξαν σαν το σοβαρότερο πρόβλημα, την τάχατες έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Δηλαδή το parking. Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα τους! Και για να το καταλάβετε καλύτερα, εγώ θέλω πολύ να αγοράσω αγγουράκια από το παντοπουλείο, άκουσα ότι είναι και πολλά φτηνά, κάθομαι στον Άη Αθανάση, αλλά το πρόβλημα μου που δεν πάω τζικάτω να τα αγοράσω, εν τo parking.

Και ερωτώ. Πότε θα σοβαρευτούμε επιτέλους; Αυτό είναι το πρόβλημα του παντοπουλείου!; Το ότι ίσως να έχει ξεπεραστεί η εποχή με τις παρούσες χρήσεις, το ότι υπάρχουν δεκάδες υπεραγορές και φρουταρίες, αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι σημερινοί χρήστες του χώρου;

Και εδώ έρχομαι και στο 5% διαφωνίας μου με την μελέτη του κύριου Δημητρίου. Ο οποίος επίσης επισημαίνει, την τάχατες έλλειψη χώρων στάθμευσης, ζητώντας τον “ακρωτηριασμό” των πεζοδρόμων όπως αυτοί έχουν σχεδιαστεί στα πλαίσια της ανάπλασης.

Ελπίζω και εύχομαι ο δήμαρχος να μην κάνει και αυτό το χατήρι. Παρακολουθώ με αγωνία και αγωνιώ όπως και όλη η υπόλοιπη Λεμεσός, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, των δημοτών και όσων διαβιούν στην πιο ενεργητική πόλη της Μεσογείου.

Να εφαρμοστεί η μελέτη του κύριου Δημητρίου και ακόμη να εμπλουτιστεί και με άλλες ιδέες. Να γίνουν όμως οι πεζόδρομοι και οι πλατείες όπως έχουν σχεδιαστεί γιατί απλά δεν είναι το parking το πρόβλημα του παντοπουλείου αλλά ούτε και οι πεζόδρομοι.

Ακριβώς το αντίθετο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί πεζόδρομοι και δεν υπάρχουν οι συνθήκες για τον πολίτη να περπατήσει και να περιπλανηθεί στο κέντρο της πόλης μας. Δεν υπάρχουν οι συνθήκες να τρέξουν τα παιδιά μας ανέμελα και να ψυχαγωγηθούμε ψωνίζοντας.

ENERGETIC LIMASSOL! Αυτό από μόνο του λέει πολλά…..

ο ΛΕΜΕΣ ιος…