Αρχική Από το Παρελθόν Χάρτης 40 Παλαιών Κτηρίων της Λεμεσού, μέσα απο την ιστοσελίδα του Δήμου...

Χάρτης 40 Παλαιών Κτηρίων της Λεμεσού, μέσα απο την ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού, απολαύστε τον

image

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα, ανακαλύψαμε μέσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού, όπου με τον τίτλο “ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ”, γίνεται μια εξαιρετική παρουσίαση, μέσα από φωτογραφίες και με σχετικές πληροφορίες, σαράντα παλαιών ιστορικών κτηρίων της πόλης μας.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του χάρτη αυτού ανήκει στον Ο.Γ.Ε.Ε Λεμεσού επί προεδρίας της κας Άντιας Ιωαννίδου το 2009. Ο Ο.Γ.Ε.Ε, Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1930 στην Ελβετία με σκοπό την προώθηση και ενδυνάμωση γυναικών στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Το παράρτημα Κύπρου δημιουργήθηκε στην Λεμεσό, το 1989, από την τέως Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρη Αγγελίδου. O Ο.Γ.Ε.Ε. είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ.

Απολαύστε το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα και παρακαλούμε παραθέστε μας πιο κάτω, πληροφορίες που ίσως εσείς να έχετε για την ιστορία του κάθε κτηρίου, καθώς επίσης και πληροφορίες για την σημερινή του κατάσταση και χρήση.

 

 …