Αρχική Λεμέσιος Χειμερινός τουρισμός, ο ΚΟΤ μας έχει δια-γραμμένους, εμείς όμως τι κάνουμε γι΄αυτό;

Χειμερινός τουρισμός, ο ΚΟΤ μας έχει δια-γραμμένους, εμείς όμως τι κάνουμε γι΄αυτό;

Πριν ένα περίπου χρόνο είχαμε τις γνωστές δηλώσεις από τον ΚΟΤ ότι κάποιες χιλιάδες Ρώσοι θα έρχονταν στην Κύπρο για τα Χριστούγεννα και ο ΚΟΤ επέλεξε να τους διοχετεύσει στην Πάφο μιας και η ελεύθερη Αμμόχωστος ήταν κλειστή και η Λεμεσός μη τουριστική πόλη, σύμφωνα πάντοτε με όσα είχε πει τότε ο ΚΟΤ.

Τώρα με το άνοιγμα των αιθέρων της Κύπρου με την Ρωσία ακούμε για άφιξη περίπου τρακόσιων χιλιάδων Ρώσων κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Συγκεκριμένος και πολύ γνωστός τουριστικός πράκτορας έδωσε χθες υπόσχεση για εξήντα χιλιάδες Ρώσους και ο ΚΟΤ κτύπησε και πάλι.

Θα διοχετεύσει είπε, χθεσινές πάντοτε δηλώσεις, τις εξήντα χιλιάδες τουρίστες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Δηλαδή σε μια “νεκρή” περιοχή, όπως είναι οι περιοχές αυτές κατά την διάρκεια του Χειμώνα, περιοχές που και αν ανοίξουν μερικώς δεν θα έχουν τίποτα να προσφέρουν σε χειμερινό τουρισμό.

Ο ΚΟΤ είναι ξεκάθαρο ότι έχει την Λεμεσό δια-γραμμένη, αυτό το εμπεδώσαμε πλέον, το ερώτημα είναι όμως εμείς οι Λεμεσιανοί τι κάνουμε γι΄αυτό; Εμείς σαν Λεμεσός, σαν εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης, σαν δημοτικές αρχές, σαν εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο. Ακόμη και σαν πολίτες. Τι κάνουμε;

Αγαπητέ ΚΟΤ αλλά και αγαπητό κράτος. Αν πραγματικά θέλετε η Κύπρος να έχει χειμερινό τουρισμό, αυτό μπορείτε να το κτίσετε μόνο πάνω στην Λεμεσό. Μια πόλη που είναι ολόχρονα ζωντανή, μια πόλη που δεν θα μοιάζει σαν γηροκομείο, όπως η Αγία Νάπα τον Χειμώνα, μια πόλη με δεκάδες εκδηλώσεις.

Μια πόλη που μέσα στον Χειμώνα διοργανώνει ένα εκπληκτικό καρναβάλι, μια πόλη που γειτνιάζει με τα βουνά, με το χιονισμένο Τρόοδος, μια πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες των κρασοχωριών, μια πόλη που φυσικά μπορεί να προσφερθεί για τους χειμερινούς κολυμβητές.

Αν λοιπόν δεν αντιλαμβάνεστε την διαφορά, αν δεν αντιλαμβάνεστε όλα αυτά, αν απλά θέλετε να βολέψετε κάποια ξενοδοχεία, τότε και πάλι γίνονται ενέργειες πρόχειρες, χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Αυτά…

ο ΛΕΜΕΣ ιος

 …