Αρχική Οικονομολόγος Όλα αυτά τα κράτη που δεν είναι κράτη, όλα αυτά τα μέρη...

Όλα αυτά τα κράτη που δεν είναι κράτη, όλα αυτά τα μέρη που είναι στην Ε.Ε. και δεν είναι στην Ε.Ε.

Οι μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και άλλες μεγάλες χώρες, έχουν βολευτεί με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κυπριακή οικονομία, άλλοι γιατί είμασταν οι κύριοι ανταγωνιστές τους και άλλοι γιατί τους παίρναμε τους επενδυτές.

Έτσι λοιπόν όλα τα πρωτοπαλήκαρα της Ευρωπαικής Ένωσης και όχι μόνο, κάνοντας επίδειξη της μεγάλης τους δύναμης και ισχύς, συνέτριψαν τον κακό τους εταίρο, πανηγυρίζοντας πάνω στα ερείπια της μικρής μας πατρίδας.

Κι΄όμως πόσο τζάμπα μάγκες είναι όλοι αυτοί. Πόσο τζάμπα μάγκας είναι ο Βόλφαγκ Σόιμπλε όταν εδώ και μήνες κατηγορεί ασύστολα την Κύπρο για ξέπλυμα χρήματος, χωρίς να έχει προσκομίσει ούτε και μια απόδειξη γι΄αυτό.

Αν η Κύπρος κάνει ξέπλυμα χρήματος κι΄αφου όλοι αυτοί είναι μάγκες, γιατί τότε δεν μας λένε, τι καθεστώς έχουν και τι οντότητα, αλλά και ποιά θέση στην Ευρώπη, τα δουκάτα, τα πριγκηπάτα, και τα προστατευόμενα από Βασίλισσα νησιά;

Όπως για παράδειγμα, τα περίφημα Channel Islands (προστατευόμενα της Ελισάβετ, δίπλα στην Γαλλία απέναντι από τo Η.Β.), το Λίχτενσταιν (Γερμανία), η Ανδόρα (Γαλλία-Ισπανία), το Μονακό (Γαλλία), το Σαν Μαρίνο (Ιταλία), το Γιβραλτάρ (Η.Β.), ακόμη και το Βατικανό.

Όλα αυτά τα κράτη που δεν είναι κράτη, όλα αυτά τα μέρη που είναι στην Ε.Ε. και δεν είναι στην Ε.Ε., είναι χρηματοοικονομικά κέντρα, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν Ευρωπαικό κανονισμό.

Είναι δηλαδή υπαρκτά, αλλά για τους μεγάλους, για τους μάγκες Ευρωπαίους που έδειξαν την πυγμή τους πάνω στην μικρή Κύπρο, είναι για αυτούς ανύπαρκτα. Ή μάλλον είναι από αυτούς προστατευμένα και ευνοούμενα.

Άραγε γίνεται σε όλα αυτά τα μέρη ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή κλπ; Που να ξέρω εγώ!

economoΛΟΓΟΣ…