Αρχική Τελευταία Νέα Η ποινή της Έφης Ηροδότου – 10 χρόνια μετά το τροχαίο

Η ποινή της Έφης Ηροδότου – 10 χρόνια μετά το τροχαίο

Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον Αιμίλιο Ιωάννου – Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη και μαθαίνει σήμερα την ποινή της

Ανακοινώνει σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την ποινή για την Έφη Ηροδότου, η οποία σε δυστύχημα στις 27 Δεκεμβρίου 2007 προκάλεσε το θάνατο του Αιμίλιου Ιωάννου. Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το παγκύπριο, φτάνει στο τέλος της, αφού η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής, ενώ μετά από απόφαση του Δικαστηρίου διεξήχθη και δίκη τύπου Νιούτον “Newton trial” σε σχέση με το εύλογο χρονικό διάστημα και το κατά πόσο η κατηγορούμενη γνώριζε το ότι ήταν καταζητούμενη από τις κυπριακές Αρχές.

Κατά την αγόρευση του ο Κρις Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στην πρώτη πρωτόδικη απόφαση για το δυστύχημα ημερομηνίας 16 Σεπτεμβρίου 2009 με την οποία η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία της εγκατάλειψης της σκηνής και για την οποία της επεβλήθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή και στέρηση της άδειας οδήγησης γα 2 χρόνια και υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη έχει ήδη υποστεί ποινή φυλάκισης γι’ αυτό το αδίκημα.

Κατατέθηκε επίσης –μεταξύ άλλων- ιατρικό πιστοποιητικό ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2014 στο οποίο γίνεται αναφορά σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Έφη Ηροδότου λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε μετά το δυστύχημα. Προσκομίστηκε επίσης έκθεση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην οποία αναφέρεται ότι χρειάζεται περίθαλψη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε επίσης στις κοινωνικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζει και που θα αντιμετωπίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα η Έφη Ηροδότου. Όπως εξήγησε, όταν βγει στην κοινωνία θα έχει να αντιμετωπίσει μια κοινωνία που μέσα από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ κάποια από τα οποία κάνουν λόγο ακόμη και για δολοφονία του Αιμίλιου Ιωάννου, έχει σχηματίσει μια πολύ αρνητική εικόνα για την Έφη Ηροδότου.

Είπε επίσης ότι η οικογένεια του Αιμίλιου Ιωάννου αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία όπου ήταν ασφαλισμένο το όχημα της Έφης Ηροδότου με το ποσό των €22.800. Συνοψίζοντας ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι για όλους τους πιο πάνω λόγους το Δικαστήριο ακόμα και αν επιβάλει ποινή φυλάκισης στην Έφη Ηροδότου θα πρέπει να την αναστείλει.

Το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του σε ό,τι αφορά τη δίκη τύπου Νιούτον και ανακοίνωσε ότι τόσο η απόφαση επί της δίκης Νιούτον όσο και η επιβολή ποινής θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου στις 10:30 το πρωί. Η Έφη Ηροδότου τελεί υπό κράτηση.

Πηγή: CyprusTimes