Αρχική Τελευταία Νέα Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για θάνατο 14χρονου. «Οι γονείς αρνήθηκαν βοήθεια…»

Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για θάνατο 14χρονου. «Οι γονείς αρνήθηκαν βοήθεια…»

Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για θάνατο 14χρονου – «Οι γονείς αρνήθηκαν βοήθεια…» – Στάθηκε στα κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία που κρατά δεμένα τα χέρια των Υπηρεσιών

4 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 14χρονου σε χωριό της Λευκωσίας, παραμένουν τα ερωτηματικά για όλα όσα προκάλεσαν το μοιραίο τέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου, και στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Άννα Παραδεισιώτου ανέφερε πως στο παρελθόν είχε γίνει σχετικός έλεγχος και βρέθηκε ότι υπήρχε μια ολιγόμενη συνεργασία της οικογένειας με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών το 2010 και το 2011, κατόπιν παραπομπής που από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.

«Δυστυχώς», ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Παραδεισιώτου, «όπως είναι οι υπάρχουσες νομοθεσίες εάν ένας ή και οι δύο γονείς αρνηθούν βοήθεια από τις Υπηρεσίες μας δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε. Εμείς ενημερώνουμε απλά τις κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν μας δίνουν το δικαίωμα να παρέμβουμε. Η οικογένεια ήταν γνωστή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.»

Συνέχεια στο cyprustimes.com