Αρχική Τελευταία Νέα Κοινή πρωτοβουλία Γεωργίου-Φουρλά για στήριξη παιδιών με σπάνια νοσήματα

Κοινή πρωτοβουλία Γεωργίου-Φουρλά για στήριξη παιδιών με σπάνια νοσήματα

Με κοινή πρωτοβουλία, οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και Λ. Φουρλάς από το ΔΗΣΥ, κατατέθηκε πρόταση να δοθεί 1 εκατομμύριο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα προωθεί την έρευνα και θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την βελτίωση των διαδικασιών διάγνωσης της νόσου και την ανάπτυξη νέων θεραπειών για καταπολέμηση του παιδιατρικού καρκίνου. Η τροπολογία που καταθέσαμε τέθηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Έρευνας, Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι την υπερψήφισαν ομόφωνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο χρυσός μήνας ενημέρωσης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. 6.000 παιδιά και νέοι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη από καρκίνο. «Έχουμε χρέος και καθήκον να σταματήσουμε αυτήν την μάστιγα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους μικρούς μας ήρωες, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή τους, είναι να σταθούμε δίπλα τους. Να συμβάλουμε, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει. Γιατί ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί», αναφέρει ο κ. Γεωργίου.

«Με κοινή πρωτοβουλία, μαζί με τον συνάδελφο Ευρωβουλευτή Λ. Φουρλά, προτείναμε να δοθεί 1 εκατομμύριο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα προωθεί την έρευνα και θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την βελτίωση των διαδικασιών διάγνωσης της νόσου και την ανάπτυξη νέων θεραπειών για καταπολέμηση του παιδιατρικού καρκίνου. Η τροπολογία που καταθέσαμε τέθηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Έρευνας, Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι την υπερψήφισαν ομόφωνα».

«Ο παιδιατρικός καρκίνος είναι ένα από τα χιλιάδες σπάνια νοσήματα που ταλανίζουν τα παιδιά μας. Η ζωή των παιδιών που πάσχουν από σπάνιο νόσημα, αλλά και η ζωή των οικείων τους, αλλάζει εντελώς και γίνεται ένας διαρκής αγώνας αντιμετώπισης πολλαπλών δυσκολιών και δυσάρεστων συναισθημάτων. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε καμία έκπτωση!»,αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Λουκάς Φουρλάς με τη σειρά του χαιρετίζει την υιοθέτηση της Κοινής μας πρότασης με τον συνάδελφο Γιώργο Γεωργίου στην Επιτροπή ΙΤΡΕ (Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας) με βάση την οποία έχει εγκριθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για έγκαιρη διάγνωση και βελτιστοποίηση των θεραπειών του παιδικού καρκίνου.

«Στέλνουμε το μήνυμα πως τέτοιου είδους ενέργειες και συνέργειες με διαφορετικές πολιτικές ομάδες, μας ενώνουν απέναντι στα σοβαρά ανθρωπιστικά ζητήματα και πρέπει να συνεχίζονται και να εντείνονται».