Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αναβολή στη δίκη για το θάνατο 18χρονου από ναρκωτικά

Λεμεσός: Αναβολή στη δίκη για το θάνατο 18χρονου από ναρκωτικά

Η αναμενόμενη αλλαγή της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, οδήγησε σε αναβολή ακόμα μιας ακρόασης υπόθεσης που εκκρεμεί και η οποία αφορά στη δίκη 25χρονου Αιγύπτιου και 39χρονου Σύρου, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο 18χρονου, που απεβίωσε στις 14 Ιουνίου μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν ανθρωποκτονία και προμήθεια ναρκωτικών, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο όρισε νέες δικάσιμους την 21η και 23η Οκτωβρίου και τις 4 και 5 Νοεμβρίου (09:00).

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος μεταφέρθηκε, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, σε κωματώδη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και διαπιστώθηκε πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθως είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου απεβίωσε στις 14 Ιουνίου, μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Ο 25χρονος είχε αναγνωριστεί από φιλικό πρόσωπο του θύματος, ως το άτομο που του πούλησε την ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκσταση), στις 10 Ιουνίου, σε καφετέρια στο Τραχώνι, την οποία διαχειριζόταν ο 39χρονος. Εναντίον του 39χρονου εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης, μετά τον εντοπισμό ναρκωτικών στο υποστατικό, λίγες μέρες νωρίτερα.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ένας 28χρονος Σύρος, ο οποίος εντοπίστηκε στον ίδιο χώρο να κάνει χρήση ναρκωτικών και που ωστόσο θα δικαστεί σε ξεχωριστή διαδικασία, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Οι δικηγόροι των δυο κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στη συνέχιση της κράτησης τους μέχρι την έναρξη της δίκης.

Προηγούμενο άρθροΔρομολογείται η επανακατανομή της 56ης βουλευτικής έδρας στο Κίνημα Αλληλεγγύη.
Επόμενο άρθροΝα ανακαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος για τις δηλώσεις του προς τους εκπαιδευτικούς