Αρχική Τελευταία Νέα Να ανακαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος για τις δηλώσεις του προς τους εκπαιδευτικούς

Να ανακαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος για τις δηλώσεις του προς τους εκπαιδευτικούς

«Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταδικάζουν τις απαράδεκτες και απαξιωτικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κατά των εκπαιδευτικών και τον καλούν να τις ανακαλέσει επιδεικνύοντας τον στοιχειώδη σεβασμό τόσο στον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και στο έργο που αυτοί επιτελούν. Η όποια πληροφόρηση που έχει ο Αρχιεπίσκοπος είναι σίγουρα μονόπλευρη, ελλιπής και διαστρεβλωμένη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη «Σημερινή».

Αυτούσια η ανακοίνωση, των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ:

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τις δεκατρείς χιλιάδες εκπαιδευτικών, καταδικάζουν τις απαράδεκτες και απαξιωτικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κατά των εκπαιδευτικών και τον καλούν να τις ανακαλέσει επιδεικνύοντας τον στοιχειώδη σεβασμό τόσο στον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και στο έργο που αυτοί επιτελούν. Η όποια πληροφόρηση που έχει ο Αρχιεπίσκοπος είναι σίγουρα μονόπλευρη, ελλιπής και διαστρεβλωμένη. 

Σε τι εξυπηρετούν και σε τι αποσκοπούν οι αναφορές αυτές; Μήπως έγιναν με σκοπό να αποπροσανατολίσουν ή/και να εκτρέψουν την κοινή γνώμη από άλλα ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα;  Μήπως πίσω από αυτές τις δηλώσεις υπάρχουν κάποιες άλλες σκοπιμότητες;

Διαβεβαιώνουμε τόσο την κυπριακή κοινωνία όσο και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο ότι ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το καλό του Δημόσιου Σχολείου να αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμισή του προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα, με όλα τα νόμιμα μέσα που κρίνουμε κάθε φορά. 

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια να αναζητήσει μέσα από διάλογο λύση στα συνεχώς αυξανόμενα, τα τελευταία χρόνια, προβλήματα στα σχολεία, με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς στην Εκπαίδευση, που δεν μπορεί να είναι άλλοι πέρα από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς,  τους μαθητές και άλλους ειδικούς σε θέματα Εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΛεμεσός: Αναβολή στη δίκη για το θάνατο 18χρονου από ναρκωτικά
Επόμενο άρθροΟ ΟΚΥπΥ ψάχνει νέο εκτελεστικό γενικό διευθυντή με απολαβές πάνω από €120.000 το χρόνο