Αρχική Τελευταία Νέα ΈΚΤΑΚΤΟ: Ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Έφη Ηροδότου – «Μίλησαν» με την...

ΈΚΤΑΚΤΟ: Ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Έφη Ηροδότου – «Μίλησαν» με την απουσία τους οι γονείς του Αιμίλιου

Έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης της Έφης Ηροδότου η οποία κρίθηκε ένοχη για το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε την 27η Δεκεμβρίου 2007 στη Λεμεσό, παρασύροντας στον θάνατο τον αδικοχαμένο 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.
 
Ερήμην των γονιών, των συγγενών και των φίλον του Αιμίλιου, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να βρίσκονται στην ανακοίνωση της ποινής της Έφης Ηροδότου, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 2 ετών. Στην ποινή της μέτρησαν και οι μήνες που βρισκόταν υπό κράτηση. Ως εκ τούτου από τα 2 χρόνια φυλάκιση θα αφαιρεθούν περίπου 7 μήνες που τελούσε υπό κράτηση ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές.
 
Με βάση την σχετική νομοθεσία, εάν ένας κρατούμενος καταδικαστεί από 1 μήνα μέχρι δυο χρόνια και είναι η πρώτη του καταδίκη, για κάθε μήνα φυλάκισης αφαιρούνται 6 ημέρες. Ως εκ τούτου η Έφη Ηροδότου θα αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο 2018 ενώ λόγω του ότι επίκεινται προεδρικές εκλογές ενδεχομένως θα επωφεληθεί και της προεδρικής χάρης και έτσι αναμένεται να αποφυλακιστεί 6 μήνες νωρίτερα.  

Πριν την ανακοίνωση της ποινής ο δικαστής ανέλυσε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης της Έφη ότι δεν γνώριζε πως ήταν καταζητούμενη και απέρριψε τη θέση της πως δεν γνώριζε για το ένταλμα εναντίον της όταν άνοιξε ξανά η υπόθεση ενώ έκανε αναφορά στην επιστολή του αδερφού της στον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητούσε «να την αφήσουν επιτέλους να ζήσει τη ζωή της λες και είναι εγκληματίας». Η επιστολή αυτή που στην ουσία έκαψε την Έφη Ηροδότου απεστάλη τον Ιούνιο του 2013. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: