Αρχική Τελευταία Νέα Βράβευση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2019

Βράβευση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2019

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, με το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τη χρονιά 2019. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο οποίο απονέμεται η διάκριση αυτή.

Τα Βραβεία αυτά συνδιοργανώνονται από το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος (υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος), και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού και το Δικτύου Εθελοντών Together Cyprus.

Ο Χρυσός Προστάτης αφορά ενέργειες του οργανισμού για τα πιο κάτω θέματα:

– Διαχείριση των περιβαλλοντικών θέματων ως αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής του πολιτικής.

– Εγκαθίδρυση περιβαλλοντικών πρακτικών και δράσεων.

– Μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων, μέσα από την υιοθέτηση των κατάλληλων βέλτιστων πρακτικών.

– Ενίσχυση τοπικών περιβαλλοντικών φορέων και ανάληψη φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης.

Η αξιολόγηση των υποψήφιων  οργανισμών έγινε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις 2019, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. 

Η διαδικασία αξιολόγησε τη δέσμευση του οργανισμού για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, περιβαλλοντική πολιτική, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και περιβαλλοντική εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Με το βραβείο αυτό, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αποδεικνύει ότι αναπτύσσει και εφαρμόζει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση των βραβείων θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

230480_100Green1.jpeg 230480_100Dionysiou1.png